Sthlm Tapas öppnar i Hammarby Sjöstad

Nu knoppar Sthlm Tapas av sig utanför tullarna och öppnar sin tredje upplaga i Hammarby Sjöstad. Bortsett från internationella tapas kan man även räkna med uteservering vid kajen. Restaurangen öppnar den 11 juni.

Den som redan bekantat sig med den stimmiga tapasbaren i Vasastan och på Kungsholmen kommer nu alltså även kunna hitta smårätterna utanför stan. Konceptet på Sthlm Tapas Henriksdalskajen är detsamma som hos syskonen - tapas med influenser från hela världen. Tanken är att locka alla typer av sällskap, oavsett om man vill stanna för en lång middag eller bara äta någon enstaka rätt och ta ett glas vin.

Med läget på kajen utlovar den nyöppnade restaurangen även en solig uteservering precis vid vattnet lagom till sommaren. Också resvägen kan bli somrig. Bland färdmedlen finns nämligen flera båtlinjer, varav ett par är gratis, men också båttaxi och charterbåt i form av eldrivna limousinbåtar. Annars är det bara att hoppa på bussen eller tvärbanan.

- För en del är vatten helt nödvändigt, att leva vid, sola från, lugnas av eller åka till jobbet på. Här kan du få din dagliga dos. Här andas allt toppklass, säger Patrick Nendrén som en av folket bakom Sthlm Tapas.

Mer information: Sthlm Tapas Henriksdalskajen