Stjärnkock öppnar vegetariskt snabbmatskoncept

Stjärnkocken Joel Åhlin från Agrikultur och kokboksförfattaren David Frienkel, som står bakom Green Kitchen Stories, öppnar nu Fafelle i PK-huset. Fokus ligger på nyskapande vegetariska menyer med smaker från hela världen.

Fafelle kommer framförallt att servera falafel på olika nytänkande sätt, men även andra vegetariska och veganska alternativ ryms på menyn. Tanken är att erbjuda nyttig snabbmat skapad av en stjärnkock.

– Min ambition är en innovativ snabbmatsrestaurang som serverar fantastiskt goda vegetariska och veganska rätter med eller utan falafel i form av bowls, wraps, smoothies, nibbles, med mera. Givetvis är hälsa och hållbarhet i fokus och vi ska även vara en plats där vi kan experimentera och bidra till utvecklingen av framtidens växtbaserade kök, säger Joel Åhlin i ett pressmeddelande.

Medgrundaren David Frienkel har gjort sig känd för Instagram-kontot Green Kitchen Stories och den vegetariska kokboken med samma namn.

– Min dröm har alltid varit att ha en egen restaurang och göra det lättare och godare för alla att äta vegetariskt och veganskt!, säger han.

Fafelle öppnar i PK-huset det 16 september.