Stjärnkrogen Etoile satsar på svensk förortspizza

Nu ger sig Etoile-gänget in i pizzasvängen och öppnar Stella, en familjär kedja med inspiration från svensk pizzatradition. Premiärdatum blir den 1 januari, närmare bestämt på internationella pizzadagen.

Förra året fick den omtalade Stockholmskrogen Etoile en stjärna i Guide Michelin. Nu tar de steget och öppnar kusinen Stella, med influenser från svensk förortspizza istället för fine dining.

– Stella betyder stjärna på italienska och som en kusin till Etoile lanserar vi nu en kedja med pizzerior inspirerade av de svenska pizzorna ute i landet, med fokus på bra hållbara råvaror och recept framtagna av kockeliten, skriver Jonas Lagerström, en av grundarna, i ett inlägg på Instagram.

Alla kommer att vara välkomna och dessutom ska barn få äta gratis, lovar han.

Enligt White Guide öppnar den första pizzerian på Sturegatan 4 i Sundbyberg och därefter planeras tio enheter under 2022, inledningsvis främst i Stockholm. Menyn kommer bland annat att bjuda på Hawaii och kebabpizza.