Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Restaurant Etoile

4,6
11 betyg
Redigera Restaurant Etoile

På Norra Stationsgatan, där lyxkrogen Derelict låg tidigare, döljer sig Etoile som drivs av en ung men välmeriterad kockduo med ett stjärnspäckat CV. Här hittas en gastronomisk restaurang i litet format, med internationella influenser och elegant industristil.

Med endast 26 sittplatser sällar sig Etoile till stans lite mindre fine-dining-krogar. Restaurangen öppnade 2018 och drivs av Jonas Lagerström, som bland annat varit delägare på Yolo i Djursholm och jobbat på The Fat Duck och Noma, samt Danny Falkeman som också har ett förflutet på internationella lyxkrogar. Namnet Etoile, som betyder stjärna på franska, skvallrar en del om ambitionsnivån; här handlar det om lekfull gastronomi som ska ge gästerna en riktig upplevelse. Men det ska också vara avslappnat att äta på Etoile.

Maten består av en kreativ avsmakningsmeny med stort fokus på fina, säsongsbetonade råvaror och hållbarhet, och den går även att få vegetarisk. Lokalen går i samma moderna stuk, med barlagda tegelväggar, betong och kala glödlampor som har fått sällskap av vita dukar, designstolar och trämaterial. Här möts urban industristil, romantik och mysfaktor bakom en blå dörr i utkanten av Vasastan, alldeles intill Hagastaden.

Användarbilder på Restaurant Etoile Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Restaurant Etoile av Agneta K.
  • Bild från Restaurant Etoile av Agneta K.
  • Bild från Restaurant Etoile av Agneta K.
  • Bild från Restaurant Etoile av Agneta K.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 okt 2019 · Uppdaterad

Restaurang Etoile, vilken käftsmäll! En magiskt avsmakningsmeny på 25 rätter. Fantastiska smakkombinationer, grym service, välkomponerande dryckespaket till (finns både med och utan alkohol). All elogé till Danny och Jonas som driver stället! 👏🏼 Två... Visa hela »

18 aug 2019

Vi åt deras 20 rätters avsmakningsmeny som var mycket spännande och uppfinningsrik! Många rätter chockade smaklökarna - inte minst pinnglassen med smak av asiatisk gryta. Extremt kunnig, trevlig och ambitiös personal samt mysig lokal och grymt bra viner. Allt so... Visa hela »

11 sep 2019

Känns aldrig kul att gå emot strömmen... men Etoile lämnar en del att önska i matvägar.
Tolka min trea rätt - mottagandet, omhändertagandet, presentationerna, allting är super. Men det förväntar jag mig av en krog med ambitioner att nå... Visa hela »

30 okt 2018

Uttrycket håll käften-middag räcker inte till. Jag är helt enkelt stum. Tack!

30 okt 2018

Chockbra! Vinpaketet var starkt med både klassiska smaker och mer naturvinsexperimentiella inslag som passade perfekt till maten, kunnig servering och intimt på ett bra sätt 5/5

9 apr 2019

Nu har vi varit på de flesta "fine dining"-ställen i Sthlm och denna slår alla med hästlängder! 18 ostressade, innovativa och goda rätter i intim miljö där du som kund har bordet hela kvällen!!! Vad mer går att önska? Be att få... Visa hela »

20 okt 2021


En av mina bästa matupplevelser någonsin.
Älskar hur personalen tar emot oss redan vid entrén och ser till att vi får en fantastisk matresa från entrén vidare till baren sedan genom köket och slutligen till matsalen. Vi äter konstverk i fo... Visa hela »

9 sep 2019

Bäst i Stockholm!

Listad i: TOPP TIO
4 okt 2019

Välkomponerad och spännande meny, en fröjd för både öga och gom. Vinpaket av hög klass. Perfekt service och trevlig atmosfär i matsalen. Vi återvänder gärna - igen

9 okt 2022

Listad i: Finkrog
4 jul 2022

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.