Stjärnkrogen Etoile satsar på svensk förortspizza

Stjärnkrogen Etoile satsar på svensk förortspizza

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Nu ger sig Etoile-gänget in i pizzasvängen och öppnar Stella, en familjär kedja med inspiration från svensk pizzatradition. Premiärdatum blir den 1 januari, närmare bestämt på internationella pizzadagen.

Förra året fick den omtalade Stockholmskrogen Etoile en stjärna i Guide Michelin. Nu tar de steget och öppnar kusinen Stella, med influenser från svensk förortspizza istället för fine dining.

– Stella betyder stjärna på italienska och som en kusin till Etoile lanserar vi nu en kedja med pizzerior inspirerade av de svenska pizzorna ute i landet, med fokus på bra hållbara råvaror och recept framtagna av kockeliten, skriver Jonas Lagerström, en av grundarna, i ett inlägg på Instagram.

Alla kommer att vara välkomna och dessutom ska barn få äta gratis, lovar han.

Enligt White Guide öppnar den första pizzerian på Sturegatan 4 i Sundbyberg och därefter planeras tio enheter under 2022, inledningsvis främst i Stockholm. Menyn kommer bland annat att bjuda på Hawaii och kebabpizza.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.