Stockholms bästa semla 2019 koras i stor tävling

Den 26 februari smäller det. Då anordnar Thatsup Stockholms största test av semlor på Mornington Hotel. Under dagen, då ungefär 30 av stans caféer och konditorier tävlar, ska Stockholms allra bästa semla koras – efter en noggrann jurybedömning.

I fjol kammade Brioche hem vinsten och utsågs därmed till det konditori i Stockholm med den allra bästa semlan. Men vilket café eller konditori kommer att vinna titeln 2019? Det avgörs på Thatsup's stora semmeltävling tisdagen den 26 februari. Ungefär 30 ställen ställer upp i tävlingen med sin semla, som ska bedömas av den noggrant utvalda juryn.

Utseende och smak är det som ska bedömas under blindtestet, då juryn inte kommer att veta vilket ställe som semlan kommer från. Betygsskalan går från ett till fem och i fjol hade den vinnande semlan från Brioche i Alvik ett snittbetyg på 4,6 poäng. Tvåa kom Ritorno Konditori med 4,4 poäng följt av Konditorn & Bagarn som fick 3,8 poäng.

Tvåan Ritorno vann kampen om Stockholms godaste kanelbullar år 2016 och trean, Konditorn & Bagarn, vann Stockholms bästa semla år 2016.