STOCKmotion filmfestival 14-17 okt!

STOCKmotion filmfestival 14-17 okt!

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

14 oktober drar sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion igång, som 2020 hålls helt digital.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.
Många av filmerna på festivalen tar sig an aktuella frågor och ett tydligt samhällsengagemang finns som en röd tråd i programmet. Utanförskap, rasism och klimatförändringar är några av de ämnen som behandlas i årets filmer.

I filmprogrammet hittar vi också STOCKmotion-favoriten Niki Lindroth von Bahr, som är tillbaka med filmen Något att minnas. Den har visats på Berlinale och vann bästa animation på Tampere Film Festival.
Jimmy Olsson är också tillbaka på STOCKmotion, den här gången med två filmer. Den ena, Alive, vann första pris på filmfestivalen i Huesca och tävlar nu på kortfilmsfestivalen Short Shorts i Tokyo. Den andra, Valla Villekulla, är en mockumentär om en av våra mest folkkära barnfigurer. Stämmer det att Pippi Långstrump tillbringar sina dagar på Solvalla nuförtiden?

I seminarieprogrammet finns mycket matnyttigt för den som jagar stöd till sin filmproduktion, vill bli en bättre kortfilmsproducent eller ha tips på hur filmen kan nå ut till sin publik. Vi möter And Then We Danced-regissören Levan Akin i ett fördjupande samtal, och Peter Grönlund (Tjuvheder, Goliat) och Sanna Lenken (Min lilla syster, Konstnären får barn, Nattbarn) berättar om att ta steget från långfilm till tv-serie.

Årets festival kommer att sändas live på www.STOCKmotion.se där även hela programmet nu ligger uppe. Festivalen pågår 14-17 oktober.

Information
Hemsida
Pris
Gratis
Facebook-event