Stor modevisning på NK den 9 maj

För första gången ställer två av Sveriges bästa designskolor upp i den prestigefulla designtävlingen Triumph Inspiration Award - Beckmans Designskola och Borås textilhögskola. Eleverna har först genomgått en uttagning på respektive skola, det är sedan de fem bästa eleverna från vardera skola som får ställa upp med sitt showpiece i finalen på NK den 9 maj. Modevisningen visas även för allmänheten klockan 12, 13, 17 och 18 i Ljusgården.

Den svenska juryn i årets upplaga av Triumph Inspiration Award består av: Martina Bonnier, chefredaktör för Damernas Värld, Behnaz Aram, designer,Emilia de Poret, artist och fashionista samt Signe Schouboe från Triumph. Den 9 maj kommer de att utse årets vinnare på Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Vinnaren i den svenska finalen får resa till Shanghai och representera Sverige bland 30 andra länder under en stor finalmodevisning. Den internationella juryn består av framstående personer inom mode och design. Föregående års jury bestod bland annat av Viktor & Rolf, Ellen von Unwerth, Lily Cole och Helena Christensen. Den slutgiltiga vinnaren får sin kreation omgjord till en kommersiell kollektion som kommer att säljas i Triumphs butiker och hos distributörer världen över samt en prissumma om 15 000 Euro. Andrapristagaren blir belönad med 10 000 Euro och tredjepristagaren med 5 000 Euro.


Foto: Förra årets finalist och den internationella vinnaren.