Stureplansgruppen öppnar ambitiös kvartersitalienare i Vasastan

Nu får Vasastan en italiensk kvarterskrog i pampigt storformat. Den 24 januari är det premiär för L'Avventura, Stureplansgruppens nya restaurang som flyttar in i Metropol Palais gamla lokaler i korsningen Odengatan och Sveavägen.
- Vår ambition är ingen annan än att ta "italienaren" till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien, säger krögare Karl Ljung.

L'Avventuras matsal är inhyst i en före detta biosalong från 1920-talet, med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Den glammiga känslan har bevarats med röda sammetssoffor och vita dukar som samsas med olivträd från Italien. Här ska det vara lättsamt, familjärt och högkvalitativt.

- Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna, säger Karl Ljung.

Bortsett från själva matsalen får L'Avventura två barer: foajébaren samt en bar på den gamla balkongen med utsikt över matsalen. Här ska man kunna inleda och avsluta kvällen, eller bara slinka in för ett glas och något lättare att äta.

Köket på L'Avventura sköts av Laura Marino och Jens Bergstrand som båda vurmar för riktigt bra italiensk mat.

- Vi lagar mat med hjärta och själ; stora portioner att dela, hemgjord mozzarella och helgrillad havsabborre med citron är några exempel. Mat att njuta länge av i gott sällskap, till oss kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär, säger de och tillägger att restaurangen även satsar hårt på serviceupplevelsen:

- En extra stark uppsättning servitriser och servitörer ska direkt från entrén se till att alla besökare får en härlig och avslappnad matupplevelse utan massa pekpinnar, precis som italiensk mat ska upplevas.

L'Avventura öppnar på Sveavägen 77 den 24 januari.