Stängda krogar tillåts öppna efter ny inspektion

I söndags tvingades fem krogar i Stockholm att stänga ner. Detta efter att inspektörerna upptäckt brister i hur restaurangerna förhållit sig till de restriktioner som tagits fram för att minska spridningen av coronaviruset. På onsdagen var alla fem krogar öppna igen.

Nya inspektioner har gjorts på de fem krogar som tvingades stänga i söndags. Först fick två av dem, Restaurang Carmen och Raw Sushi & Bowl, tillåtelse att öppna under tisdagen. Under onsdagen fick även The International, The Central Bar Folkungagatan och Charles Dickens grönt ljus, efter att nya inspektioner genomförts med godkänt resultat.

Under söndagskvällen kunde förbipasserande se en skylt på Carmens dörr, där det stod ”Carmen har stängt för ommöblering på grund av nya restriktioner”.

På Raw Sushi & Bowls Facebook-sida skriver man efter nyöppningen:
”Det känns så skönt att det var så små förändringar som behövdes för att vi skulle bli godkända av Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen. Med extremt tydliga avståndsmarkeringar i lokalen och ännu större fokus på take away, hoppas vi att både stammisar och nya gäster ska känna sig extra trygga att äta hos oss.”

Uppföljande kontroller på samtliga fem krogar kommer att genomföras framöver.