På vineriet i Västerbotten har blåbär och lingon förädlats till premiumviner, som sedan serveras på Bar Nordic mitt i Stockholm city. Här hyllar man den svenska naturen, inte bara i glaset utan även på tallriken.
På Vasagatan ligger Bar Nordic som är mer än bara en restaurang och bar, det är en passionerad kärleksförklaring till den nordiska naturen och dess vilda smaker. Här möts traditionell matkultur och innovativ dryck i en sofistikerad miljö. Bakom konceptet står dryckesproducenten New Nordic Beverage.

Med serierna “Rålund” och “Episk” vill de utmana den traditionella vinvärlden genom att visa att kvalitativa viner, fria från histaminer, kan skapas på hållbara nordiska bär och frukter. Den röda tråden är de vilda, nordiska bär och frukter som skördas i den rena naturen. Dryckeslistan omfattar inte bara vinerna, utan även likörer och alkoholfria alternativ.

Maträtterna som serveras är givetvis en förlängning av samma filosofi, där rätterna på menyn matchas med utvalda drycker. För den som vill förkovra sig i de svenska och nordiska smakerna kan man lära sig mer under Bar Nordics vinprovningar. Då får man en insikt i hur den svenska naturen och årstiderna formar terroiren med såväl karaktär som smakprofil.