På onsdagen stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden tog hem silver i Europafinalen av prestigefyllda Bocuse d'Or i Trondheim. Förstaplatsen gick till Danmark och på tredje plats kom Norge.
Det svenska laget i Bocuse d'Or leddes av Gustav Leonhardt och commis Noel Moglia, som även fick utmärkelsen bästa commis. De deltagande länderna fick 5 timmar och 30 minuter på sig att tillreda två olika rätter med råvaror i kategorierna platter och plate. Sveriges rätter bestod bland annat av skrei med ugnsrostad pilgrimsmussla 'lacqué, beurre blanc på pilgrimsmussla, och en consommé på klippfisk, potatis och ingefära.
– Jag är så otroligt stolt över hela teamet! Det här är ett kvitto på att vårt hårda slit gett resultat, och att Sverige fortfarande platsar som en av världens bästa gastronomiska nationer. Nu laddar vi om för finalen i Lyon, där vi siktar mot guld!, säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d'Or, i ett pressmeddelande.
Världsfinalen i Lyon hålls i slutet av januari nästa år.