Det svenska teamet, med Gustav Leonhardt i spetsen, säkrade bronset i världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling Bocuse d'Or 2025.
– Nivån har varit extremt hög, säger Sveriges kandidat Gustav Leonhardt.
En tredjeplats i Bocuse d'Or är en betydande framgång för Sverige, sett till landets position på den internationella gastronomiska scenen.
– Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d'Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner, säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d'Or, i ett pressmeddelande.
![](https://static.thatsup.co/content/img/article/25/jan/content/6797d357a66a0.jpeg)
I mars 2024 tog det svenska teamet silver i Bocuse d'Or Europe och sedan dess har de fortsatt att imponera. De visade prov på en exceptionell teknisk förmåga och kreativitet under finalen i Lyon.
– Gustav och hans team har visat vad som är möjligt genom att kombinera svenskt mathantverk med innovativt tänkande. Deras prestation är en enastående insats som kommer att inspirera hela den svenska restaurangbranschen, säger Tommy Myllymäki, President för Bocuse d'Or Sverige.
Tävlingen är väldigt ansedd och representerar det yttersta inom gastronomisk excellens, då den samlar de främsta talangerna från hela 65 länder. Att ta brons med en sådan konkurrens sätter åter Sverige i en position som en ledande gastronomisk nation.