Söderpark får tillfällig finkiosk

I september kan man äta spännande gourmetmat i en parkkiosk på Söder. Vad sägs om lobsterroll med chorizomajjo, rökt makrill med brynt smör eller kanske en glasspinne med dipp?

Det är Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, som den 1 september öppnar Smör i Axel Landquists park nära Nytorget. Under fyra helger kommer han att servera kreativa gourmeträtter genom luckan, självklart med smör som en obligatorisk ingrediens. Tanken är att låta folk unna sig något extra i vardagen, utan pekpinnar och dyra notor.

- För mig är det självklart att mat ska vara bra för hälsan, men det behöver inte alltid innebära råa grönsaker. Att stanna upp och njuta av riktigt god mat tror jag är minst lika viktigt för vårt välmående, säger Jimmi Eriksson.

Den nyöppnade gourmetkiosken är ett samarbete mellan Jimmi Eriksson, lyckoexperten Malin Rapp och Arla Svenskt Smör på temat "Blir vi lyckligare av god mat?". Vill man ta reda på svaret så ska man alltså bege sig till Axel Landquists park i september. Om det blir mer smör efter månadens slut återstår att se.

När: Fredag till söndag de fyra första helgerna i september
Öppettider: Fredagar kl 16-20, lördagar och söndagar kl 11.30-16