Takpark mitt i Stockholm ger skön utomlandskänsla

Den 30 april öppnar Takpark by Urban Deli för säsongen och bjuder in hela världen nio våningar upp. Här ska du kunna känna pulsen från andra länder och platser – utan att behöva ta flyget.

Takparken fylls av sydamerikanska paraplydrinkar, en fransk apelsinlund och gästspel från hela världen. I gångarna kommer serveringsvagnar att rullas runt med lättare tilltugg, öl, vin och drinkar – precis som på ett flygplan.

– Vi vill vara det självklara, hållbara alternativet som ersätter en flygresa, säger Karin Nordheden, restaurangchef för Urban Deli Sveavägen.

Under varma dagar kommer solstolar att stå utplacerade och det blir även ett chambre séparée i form av en exklusiv picknick. Som vanligt finns flera barer, både utomhus och inomhus.

Fashionistan och PR-mannen Fredrik Robertsson är ny nöjesansvarig för Takpark.

– Mitt uppdrag är att sätta ihop härliga aktiveringar på takparken som tar världen till Stockholm. Vi ska skapa en internationell vibe med många roliga händelser under hela sommaren där alla ska känna sig välkomna, säger han.

Takpark by Urban Deli öppnar för gäster på valborgsmässoafton den 30 april. Öppettider är kl 15-23 på vardagar och 11.30-23 på helger. Efter midsommar och fram till mitten av augusti är Takpark öppen 11.30-23 varje dag.