Takterrass i Värtahamnen ska bli ny krogdestination

I Värtahamnen planeras nu ett enormt kontorsprojekt – som även kommer att inkludera en iögonfallande takterrass för allmänheten. Här väntar restaurang, bar och boulespel på tolfte våningen.

The Dockworks, som det nya projektet kallas, presenterades förra veckan och kommer att bestå av tre sammanbyggda huskroppar med totalt 32 000 kvadratmeter kontorsyta. Läget vid vattnet ska ge närhet till både city och natur.

Allmänheten ska dessutom kunna njuta av utsikten från takterrassen på plan 12, där det planeras för restaurang, bar och boulebanor med stora glasväggar och modern arkitektur. Utöver detta utlovas ett utegym på taket intill, samt mängder av cykelparkeringar.

Projektet blir en del av utvecklingen i Värtahamnen, vars gamla hamnkvarter ska ha förvandlats till en ny stadsdel 2030. Med The Dockworks är tanken att möta nya kontorsbehov och att satsa på hållbarhet med miljöklassning. Projektet drivs av företaget Niam och byggstart beräknas ske i början av 2021, med inflyttning hösten 2023.

– Alla vi som arbetar med utveckling av arbetsplatser behöver efter den här våren ställa oss frågan; hur utformar vi ett kontor dit människor vill åka frivilligt? Vilken mötesplats, arkitektur, teknik, mat och service toppar att sitta ensam hemma i lugn och ro framför videomöten? Det är frågor som The Dockworks ska svara på, säger Ola Kolmert, projektutvecklare på Niam.