Taku-Taku flyttar in i Teatern

Nu får Teatern tillskott av den veganska snabbmatskedjan Taku-Taku som öppnar en ny filial på Söder. Konceptet - som ska uppmuntra till en grönare vardag - har på kort tid blivit populärt bland både veganer och allätare.

Taku-Taku grundades för drygt ett år sedan med ambitionen att erbjuda vegansk mat för alla. Bakom det succéfulla konceptet (tillika Sveriges första veganska snabbmatskedja) står kocken Sebastian Schauermann, som även har gett ut kokboken Vegansk snabbmat – Streetfood för alla. Nu blir han granne med kända krögare som Melker Andersson och Malin Söderström som också har filialer i Teatern.

- Jag är själv allätare men äter mer och mer grönt. Med Taku-Taku vill vi locka fler till en grönare vardag som är god, lättlagad och bra för både människan och vår planet, säger Sebastian Schauermann.

Gästas av Jävligt Gott
Kort efter öppningen drar även matfestivalen Tugg igång i Teatern, något som uppmärksammas med ett gästspel av kocken och entreprenören Gustav Johansson från den framgångsrika veganbloggen Jävligt Gott. I samband med Tugg ska han skapa en Jävligt Gott-rätt som kommer att finnas på menyn under hela november.

Taku-Taku Teatern slår upp portarna den 22 oktober.