Rikard Björk, Fjärde väggen Rikard Björk, Fjärde väggen

Teater Sláva på Tonsalen - Trojanskorna

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

”Att gråta lindrar, tårar hjälper den som drabbats av det onda, liksom sång och sorgmusik.” Hösten 2021 tog sig Teater Sláva an en klassisk text, Euripides Trojanskorna, i översättning av Agneta Pleijel och Jan Stolpe, i regi av Anna Azcárate.

Efter nio långa år av krig har den sociala fernissan skavts av, den vassa stenen har eroderat, slipats mjuk och antagit formen igenkännbara medmänniskor. Det är en berättelse där floskler och fåfänglig idealism blir avslöjad för vad den är, yta och dumhet. Det här är berättelsen vi för alltid tycks tvingade att leva med. Det här är berättelsen om krig och våld som en perpetuum mobile.

I Anna Azcárate och Camilla Blomqvists bearbetning sätts fokus på människorna och relationerna. Vi känner igen deras puls. Deras drivkrafter och blodflöde, för vi är också människor. Frågorna som är eviga; sorg, förlust, smärta och vrede möter oss genom seklerna och ger både näring och motstånd.

Teater Sláva har under drygt 25 år förvaltat och utvecklat det koriska ensemblespelet. I föreställningar för barn och vuxna, i den fysiska träningen som ligger till grund för det sceniska språket och inte minst i det särpräglade röstarbetet. Teater Slávas Trojanskorna är ett genomkomponerat ensembleverk för vuxen publik med nyskriven musik av Kefas Berlin, framfört av den åtta aktörer starka ensemblen.

Spelas lör & sön kl 19.
Var: Tonsalen/Teater Sláva, kyrkogårdsv. 2 Huddinge
Biljetter: 180 kr ord/100 kr stud/pens/arb.lös
Rabatt för dig med Riksteaterns scenpass

Information
Visa på karta
  • Datum
    26 nov. 2022 och 27 nov. 2022
Hemsida
Biljetter
Pris
180 kr ord, 100 kr stud/pens/arb.lös
Facebook-event