Tekniska by Pontus Tekniska by Pontus

Tekniska by Pontus får en till hållbarhetsstjärna

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

I januari belönades Tekniska by PontusTekniska museet med sin första KRAV-certifieringsstjärna. Nu kan den innovativa museirestaurangen stoltsera med ytterligare en hållbarhetsstjärna.

– Vi är otroligt stolta över att få ta emot ytterligare en KRAV-certifiering. Det är ett fint bevis på att våra ansträngningar ger resultat, säger krögaren Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.

För att få två hållbarhetsstjärnor krävs att 50 procent av råvarorna är godkända enligt KRAV:s regler och att de är bra för miljö och hälsa.

– Vi hoppas att vi inspirerar fler i branschen, leverantörer samt våra besökare. Med fler godkända ekologiska, miljömärkta och närproducerade råvaror hjälper vi gästerna att välja miljö och hälsa. Ett besök hos oss ska vara inspirerande, innovativ och vara gott både för magen och miljön, säger Pontus Frithiof.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.