Det blir krabb- och hummerfest på krogarna i Katarinahuset. Foto: Press Det blir krabb- och hummerfest på krogarna i Katarinahuset. Foto: Press

Temadagar på Gondolen och Café Klotet – skaldjur i fokus

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Syskonkrogarna Gondolen och Café Klotet hyllar mellan den 24 och 27 september havets frukter genom att arrangera temadagar med fokus på skaldjur. Det serveras då specialkomponerade menyer som kan matchas med passande dryck.

Traditionen trogen bjuder Gondolen in till hummerdagar där gästerna kommer få avnjuta pinfärsk svensk hummer. Under hummerdagarna serveras en setmeny med bland annat grillad hummertartar, hummerravioli med hummerbisque och kaviar, och surf'n'turf. 

– Under hummerfiskepremiären får vi chansen att hylla en fantastisk råvara när den är som allra bäst. Det handlar om att fånga känslan av premiär och firande, och i år är det extra  roligt att Klotet också lyfter fram skaldjur. Det gör att hela området känns levande och bubblande, säger Patrik Castillo, köksmästare på Gondolen. 

Gondolens hummerdagar sammanfaller med den svenska hummerfiskepremiären. Foto: Press.

På Café Klotet är det istället krabban som står i rampljuset, och man erbjuder både à la carte-rätter såsom smörstekt krabbtoast och krabbpaj, och en setmeny som kan delas över bordet. Det blir även musik och kulturella inslag. 

– Det är något speciellt med att få skapa fest kring en råvara som annars sällan får vara stjärnan. Vi vill att gästerna ska känna sig  som en del av något levande och lustfyllt, där maten, musiken och stämningen är igång från tidig eftermiddag till sen kväll. Det ska bli fantastiskt kul! säger Bernard Horn Weitzberg, driftchef på Café Klotet. 

Till maten erbjuds vinpaket och urval från krogarnas vinlistor, samt deras egna dryckeskreationer. Bord bokas på respektive restaurangs hemsida.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.