Tennstopet dukar upp för Gåsamiddag

Tennstopet dukar upp för Gåsamiddag

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Hösten är här med allt vad den för med sig, och en av höjdpunkterna på restaurang Tennstopet är deras årliga Gåsamiddag. Mellan den 10–24 november har du möjlighet att njuta av en traditionsenlig måltid à la Mårten Gås.

Från och med lördagen den 10 november och två veckor framåt har du möjlighet att slå dig ner runt borden inne på Vasastans gamla pärla Tennstopet. Här får du njuta av deras Gåsamiddag som traditionsenligt intar restaurangen.

- Nu är hösten äntligen här, och en av höjdpunkterna för oss är såklart Mårten Gås, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet

Seden att äta gås i samband med Mårtensafton har funnits i Sverige sedan 1500-talet, men det var inte förrän år 1850 som krögarna på̊ Piperska muren i Stockholm skapade menyn som den ser ut än idag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.