Thailändska smaker när Esperanto öppnar Sommarsalongen

Uppdatering: Då Esperanto och krogsyskonen i samma hus har stängt ner verksamheten kommer inte heller Sommarsalongen att vara öppen som planerat.

I sommar flyttar stjärnkrogen Esperanto återigen ut i loungen och förvandlas till Sommarsalongen, en kreativ pop-up där Sayan Isaksson och kollegorna serverar en egen tolkning av det thailändska köket under fem veckor.

Det är femte gången som Esperanto öppnar sin "Summer Lounge", vars tema byts ut varje år. Efter förra årets dim sum-sommar har det blivit dags för köksmästaren och delägaren Sayan Isaksson att utforska matlagningstekniker från Thailand, där han själv är född, och skapa smårätter på temat "Thailandish Roots". På menyn står bland annat kolgrillade kycklingvingar med skaldjurssocker, samt ris med torkade havskräftor och djungelcurry i bananblad.

- Under gästspelet på Mandarine Oriental i Kuala Lumpur fick jag verkligen upp ögonen för sofistikerad thailändsk matlagning. Det thailändska köket är högintressant och väldigt rikt, och kan vara så mycket mer än grön curry och mat från thaikiosken runt hörnet, säger Sayan Isaksson.

À la carte-menyn kommer även att få sällskap av utvalda sommardrycker och viner från Esperantos vinlista.


Tomater och thaibasilika i färsk kokosmjölk

Sommarsalongen hittas i loungen precis utanför Esperantos matsal mellan den 26 juni - 28 juli och har två sittningar per kväll. Här finns det plats för upp till 16 personer runt ett gemensamt långbord. Bokningarna öppnar den 18 maj klockan 12.

Öppettider: Tis-lör kl 18-23