The Museum by NAOM öppnar i Stockholm

Den 20 juni öppnar en ny plats för konst och kultur mitt i Stockholm. Det handlar om The Museum by NAOM, som även rymmer en streetfood-restaurang och butik. Bakom satsningen står VD:n Angelica Broman och en av medgrundarna till Fotografiska, Janne Broman.

Sergelgatan får snart ett hippt tillskott när The Museum by NAOM slår upp dörrarna. Utöver utställningar så erbjuds här även en streetfood-restaurang och en stor butik. Lokalen är i sin helhet över 3 000 kvadratmeter stor, och efter sommaren kommer man att utöka med ytterligare en restaurang samt en cocktailbar.

På Sergelgatan 8–10 slår NAOM upp dörrarna den 20 juni. Foto: Lisa Melin Johansson

Utställningsdelen består av en digital installation med 25 projekterar som projicerar en enda bild i en 360-gradig vägg- och golvprojektion. Den första utställningen, som har visats i bland annat New York, är signerad ARTECHOUSE – ett amerikanskt produktionshus, känt för sina immersiva installationer. Även en utställning av konstnären Hanna Ljungh och en stor installationsutställning av Karolina Henke kommer att visas. Målet är att göra mellan 14–20 utställningar per år.

– Vi vet hur populärkultur kan gripa tag och driva förändring, och det kommer att synas i flera av våra initiativ, säger Janne Broman, medgrundare på NAOM, i ett pressmeddelande.

Angelica Broman är VD på The Museum by NAOM. Foto: Karolina Henke

The Museum by NAOM är mer än bara en utställningsplats. 
– Det är ett levande epicentrum för idéer och innovation. Museet är dessutom bara början för NAOM, säger Angelica Broman, medgrundare och VD på NAOM, i ett pressmeddelande.

I butiken, The Store by NAOM, kommer besökarna kunna ta del av museets egna sortiment men också kunna titta på design och form från olika kreatörer. Under mark finns det en scen som tar upp till 350 gäster, samt en streetfood-restaurang. På scenen kommer det att bjudas på allt från standup och musik till spoken word och dans.

The Museum by NAOM välkomnar gäster från och med den 20 juni 2024.