Tjoget öppnar ölkafé

Söderfavoriten Tjoget har fått ett ansiktslyft - och ett nytt koncept. Senaste tillskottet är ett ölkafé som satsar på varm mat och kall dryck sju dagar i veckan.

Tjoget slog upp portarna i Hornstull för sex år sedan och har hyllats vitt och brett - senast hamnade de på listan "The World's 50 Best Bars" för tredje året i rad. Efter att ha stängt sin barbershop, Roy & Son, och gjort om lokalerna adderar de nu Kafé Tjoget som en ny del. Namnet är en hommage till det gamla Kafé Tjoget, som också låg i Hornstull och som var Sveriges sista ölkafé att stänga år 1994.

- Det känns väldigt kul att få möjligheten att göra Tjoget ännu mer tillgängligt. Med en ny serveringsyta i Tjogets lokaler har vi cirka 40 nya sittplatser. Gott om plats för stora sällskap som inte tidigare fått plats att hänga hos oss, säger Joel Söderbäck som är en av krögarna på Tjoget.

Menyn består av varma och kalla smårätter såsom charkuterier, focaccia och sötsaker, och som alltid är maten inspirerad av Medelhavet. Kafé Tjoget håller öppet till sent alla veckans dagar, med mat och dryck från 11.30 på vardagar och brunch från 12 på helger.