Tryffelsäsongen har tagit sig till Strandvägen 1, som nu lanserar en ny tryffelvecka. Den 16-22 november serveras en specialkomponerad meny med tryffel från Alba i den italienska regionen Piemonte.
Lite speciellt för veckan är att det är personalen själv som har plockat tryffeln, vilken sedan har kompletterats med tryffel från lokala marknader. Inspirationen för menyn kommer givetvis från Piemonte, men det bjuds även på personalens egna favoritkombinationer.
- Idén kommer kort och gott från att vi älskar tryffel och att vi vill bjuda på vällagad, rak och ärlig mat där råvaran står i centrum, säger Mattias Berggren, kökschef på Strandvägen 1. Tidigare i år bytte vi ut menyn mot asiatiskt och det visade sig vara en otroligt populär temavecka, både hos gäster och personal.
I samband med veckan har sommelieren Jesus Lappalainen bunkrat upp med Barolo- och Barbaresco-viner som ska passa extra bra till tryffelrätterna.
Mer information: Strandvägen 1