Strandvägen 1

3,2
32 betyg
Redigera Strandvägen 1

Strandvägen 1 ligger, som namnet avslöjar, på en av stans finaste adresser. Här stoltserar man med stimmig stämning, mat, drinkar och en populär uteservering intill Nybroviken. Restaurangen är även känd för sina återkommande livespelningar och dj:s.

Sedan öppningen 2013 har Strandvägen 1 varit ett hett inslag på Stockholms krogscen. Här har man skapat en omtyckt mötesplats med lyxig interiör och sociala vibbar under större delen av dagen. Bortsett från att servera lunch, middag och brunch har Strandvägen 1 även en välbesökt bar där man kan mötas upp över cocktails, vin och ett stort utbud av champagne. Här bjuds det på stimmig stämning framåt kvällen och helgen, inte minst när restaurangen arrangerar livespelningar med svenska musiker.

Den som är hungrig hittar klassiska europeiska rätter med nytänkande inslag på menyn. Här ingår bland annat pasta, kötträtter, hamburgare och kyckling från rotisseriet. Under helgerna serveras brunch med allt från ostron till rejäla varmrätter, eggs benedict och lyxiga desserter. Den som är sugen på vin kan välja bland ett stort utbud av viner från Europa och USA, samt en mängd olika champagnesorter.

På somrarna öppnar Strandvägen 1 upp sin uteservering på första parkett, med utsikt över Nybroviken.

Användarbilder på Strandvägen 1 Visa alla

  • Lägg till bild
  • 🫒 Oliver + champagne 🥂 = säkert kort hos mig! – Bild från Strandvägen 1 av Anna L.
  • Bild från Strandvägen 1 av Mimmi S.
  • Bild från Strandvägen 1 av Mimmi S.
  • Drinkar – Bild från Strandvägen 1 av Adam L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 feb 2022

Första intrycket, väldigt fint och gillar inredningen. Vi skulle ta en drink i baren men slutade med att vi beställde middag också. Kommer absolut gå tillbaka för att ta en drink , trevligt ställe för en aw eller liknande.
Men även maten var god... Visa hela »

30 okt 2022 · Uppdaterad

29/10 2022!
Det är kyligt ute nu så att slinka in till Strandvägen 1 och sätta sig på baren med ett glas bubbel samt skål med Oliver🫒 är att bra beslut enligt mig😁👍🏽 Upptriggad pop i bakgrunden och fullt fart redan vid kl 15:30 är bra betyg för en... Visa hela »

20 apr 2016 · Uppdaterad

Jag åt helglunch här för ganska längesen nu, men jag kommer ihåg att vi tyckte det trevligt och gott, men inget spektakulärt. Åt däremot en otroligt trevlig frukost här om dagen som jag har bättre minne av. Kostar gör det så klart (typ... Visa hela »

10 aug 2018

Här för en AW under de fortfarande kalla månaderna (ja, innan sommaren 2018 var det faktiskt kallt också!), vi satt då på deras uteservering och njöt i solen i ögonen med deras värmare på högsta nivån - helt fantastiskt! Där sitt... Visa hela »

18 jan 2019

Trevligt ställe oavsett tid på dagen! Personligen föredrar jag kvällarna med event och frukostarna! Perfekt ställe att gå till om man ska möta någon vid 7.30 innan jobbet för frukost. Jag rekommenderar frukostpaketer eller gröten, supergott!

6 jun 2019 · Uppdaterad

Vårt kvarterskrog! Passar utmärkt för frukost, brunch, lunch, middag eller bara ett glas vin. Fantastisk mat och god service!

5 mar 2018

Härligt ställe med hög service! Lika trevligt att ta en drink i baren, som att äta på uteserveringen. Har bara ätit råbiffen, men det finns en god anledning att det har blivit en favorit. Bra cocktails och trevlig personal i baren. Mycket folk på kväll... Visa hela »

12 okt 2022

Lyxigt på uteserveringen på sommaren med några glas Rose

28 aug 2019

Trevlig ställe för lunch, brunch och drinkar. Louis Vuitton-väskorna trängs svettigt bland dess plattångade ägare. Men förutom det, eh, snofsiga klientelet är det himla trevligt! Personalen är härlig, maten god och ölen kall. Mer än så... Visa hela »

1 nov 2018

God mat, grym service och alltid fullbokat. Väldigt härligt med restauranger som tänker på musikupplevelsen ihop med den goda maten, jag var här och såg Plura’s ”krogshow” och det var toppen.

14 maj 2020

Det är trevligt att komma hit, men tyvärr är det aldrig mitt förstahandsval då jag tycker priset är för högt i förhållande till vad som levereras mat- och servicemässigt. Speciellt när en favorit som Diplomat bara ligger några meter... Visa hela »

14 dec 2017

Fantastisk frukost! À la carte menyn är också god, som tryffelpastan/risotton eller poké bowl. Tillhör inte min favorit då det ofta kan vara trångt och servicen inte håller...

8 jun 2017

Jag måste erkänna att jag länge var skeptisk till stället utan att faktiskt ha besökt det - främst baserat på vänner åsikter. Visade sig att jag varit ute och cyklat... Åt en fantatiskt entrecote, goda förrätter (delade lite med sä... Visa hela »

14 jan 2020

Har varit här på aw och även på nyårsbrunch. Goda ostron, trevlig miljö och trevlig personal!
Omeletten med varmrökt lax som jag beställde var lika god som om jag hade gjort den själv. Man kanske inte kan förvänta sig något mer med... Visa hela »

31 okt 2018

Konstant fullt och nästan omöjligt att få bord utan bokning.
Har testat brunch, middag och AW.
Jag skulle beskriva stället som Riche storebror. Liknande klientel men genomsnittsåldern är 30 plusare. Inredningen är elegant och snyggt från golv till... Visa hela »

7 okt 2016

Här är ocker som socker...

Jag står fortfarande för min förra recension. Ibland är det fantastiskt och ibland är det svajigt. Den senaste tiden har dock servicen förbättrats avsevärt. Stort plus i kanten.

Något som också... Visa hela »

12 maj 2016

Schysst ställe med fin inredning, trevlig personal. Har varit här på några AWs i solen på uteserveringen, det är kanske inte det billigaste stället, men så ligger restaurangen på bästa adressen i stan och har i princip sol hela dagen. Frukosten... Visa hela »

Listad i: Helglunch
10 feb 2017

Trevlig miljö och vällagad mat.

Listad i: Brunch
21 aug 2022

Jättegod mat, härlig stämning och trevlig personal, men den otrevliga vakten i dörren förstörde tyvärr hela intrycket.

20 apr 2016

Trevligt ställe med riktigt snygg inredning. Fransk-svenska rätter lite à la Nybrogatan, dock något dyrare. Det klassiska öfvre klientelet är så klart på plats men personalen är supertrevliga.

Sida 1 av 2