Tryffelveckorna igång på Aubergine och 39 Wäst

För tolfte året i rad drar de efterlängtade tryffelveckorna igång på Restaurant Aubergine. Nytt för i år är att även systerkrogen 39 Wäst på Kungsholmen hakar på samma tema.
- Nu är våra restauranger äntligen fyllda av tryfflar från Italien, Kroatien och även från Sverige, säger Magnus Bentzer, krögare på restaurangerna Aubergine och 39 Wäst.

Tryffelveckorna på Aubergine började som en idé under en inspirationsresa till Toscana och idag är de nästintill en institution i Stockholm. Årets veckor inleds dock något senare än vanligt på grund av att sommaren varit ovanligt torr och varm i Italien, vilket har höjt priset på de sällsynta dyrgriparna.

- Nu när vi är i mitten av säsongen när det gäller den vita tryffeln så väntar många restauranger fortfarande. Vi har haft våra tryffelveckor sedan 2005 och jag kan inte minnas ett år då vi varit så nära att snubbla på målsnöret som i år. Vi är extra glada att kunna sparka igång våra tryffelveckor, berättar Magnus Bentzer.

För första gången kan även kungsholmsborna ta del av tryffeln på syskonrestaurangen 39 Wäst. Här serveras en tryffelmeny i matsalen samt en meny med lättare tryffelrätter i baren. Man kommer även kunna köpa med sig tryffel hem från både Aubergine och 39 Wäst.

- Rätterna i baren kommer att hålla den vanliga prisnivån och vi serverar dels den vita italienska tryffeln och dels den svarta gotlandstryffeln. Tryffelpastan på Aubergine är en klassiker och vår nya tryffelpizza med gåslever och tryffelhonung på 39 wäst är en riktig liten smakbomb, säger Magnus Bentzer.

Målet med tryffelveckorna är detsamma som första året, berättar han:

- Jag hoppas att vi på ett njutbart och roligt sätt kan öka gästernas kunskap om tryffeln. Vi kommer som vanligt att ha tryffelexperter och vinkännare på plats som gärna delar med sig av sina kunskaper till gästerna. De kommer att berätta om både italiensk och kroatisk vit tryffel och den lite mer nyupptäckta svarta från Gotland.

Tryffelveckorna pågår under fyra veckor på Aubergine och 39 Wäst. Bordsbokning görs via respektive hemsida.