Restaurant Aubergine

3,7
32 betyg
Redigera Restaurant Aubergine

Den familjära kvarterskrogen Aubergine på Östermalm är ett säkert kort för den som letar efter hög stämning och vällagad mat, i en opretentiös miljö.

Aubergine är ett älskat tillhåll uppe på Östermalm som öppnade i mitten av nittiotalet. Restaurangen har sedan dess blivit en given kvarterskrog för boende i stadsdelen på grund av atmosfären, det sköna barhänget och den välsmakande menyn. Även området kring Aubergine har sedan länge varit en riktig kvällsmagnet. Här på Östermalms nattlivstätaste gata, med grannar som Brasseri Godot, har trogna stamgäster hittat några av sina favoritbord.

På Aubergine är det mycket liv och rörelse. Lokalen är intim med levande ljus. Ett perfekt ställe för umgänge med vännerna, eller en flaska vin på tu man hand. Maten är medelhavsinspirerad och baserad på förstaklassiga svenska råvaror. Det finns både en barmeny och en lite elegantare meny för sittning i matsalen. Även drinkarna håller hög standard.

Användarbilder på Restaurant Aubergine Visa alla

  • Lägg till bild
  • Ceasarsallad från lunchen – Bild från Restaurant Aubergine av Adam L.
  • Tryffelmeny – Bild från Restaurant Aubergine av Anna G.
  • Bild från Restaurant Aubergine av Veronica F.
  • Förrätt - anklever – Bild från Restaurant Aubergine av Jenny Q.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 dec 2019

Det solklart värst restaurangbesöket på länge. Riktigt länge tyvärr.
Jag var såå taggad på deras tryffelveckor pga älskar tryffel. Men allt som kunde falla platt gjorde det.

Personalen var det stora problemet. Allt ska inte falla på... Visa hela »

29 okt 2018

Jag har varit här på middag ett par gånger. Maten är medioker och man minns den inte. Personalen har alltid varit stressade och otrevliga. Detta var för ca 2 år sedan jag varit där och lovat att aldrig komma tillbaka.
mEN i helgen var jag på brunch dä... Visa hela »

1 jun 2019

Har faktiskt bara varit här en gång. Mest för några glas vin och en charktallrik - jag kan alltså inte säga hur käket i övrigt är.

Kvaliteten på charken - och tillbehören - var bra och vinet trevligt dessutom. Det var en ganska lug... Visa hela »

16 sep 2021

Efter att ha beställt några ensammiddagar på take away från Aubergine är jag rörd över servicen. Hämtade en enkel förrätt och märkte till min förvåning att personalen lagt i extra bröd, en fin sallad etc. Sånt som gö... Visa hela »

5 sep 2019

Kalla mig nostalgisk, men här hade jag och min käresta vår första dejt som nyblivet par - och det har blivit fler gånger sen dess! God och vällagad mat, trevlig service och mysig inredning. Passar allra bäst en krispig septemberlördag delandes på en f... Visa hela »

17 jan 2016 · Uppdaterad

Min favorit bland kvarterskrogar. Jättebra mat, trevlig personal och mysigt bara som bar.

5 mar 2023

En medioker resturang upplevelse. Maten var okej inget jätte speciellt. Men mysig atmosfär.

24 aug 2019

Jag gillar det! Jag var här på middag och alla 4 var nöjda med både sin förrätt, huvudrätt och efterrätt. Servicen var superbra för oss, vi hade bokat bord inomhus men då solen kikade fram lyckades de lösa ett bord på uteserveringen. ... Visa hela »

24 dec 2014 · Uppdaterad

Aubergine återkommer jag ofta till. Jag har ofta vägarna förbi och det är en riktigt bra kvarterskrog. Tryffelveckorna i november varje år är dock värda att resa över hela stan för. Den vanliga menyn är enkel med hyfsade priser. Det är mö... Visa hela »

15 nov 2016

Aubergine är en av mina favorit-kvarterskrogar i stan. Alltid jämn kvalité på både mat och service. Kan verkligen rekommendera ett besök under deras tryffelveckor som äger rum i nov varje år.

9 sep 2019

Har tidigare hört massa bra om Aubergine, så förväntningarna var höga! Lokalen var lagom stor och mysig. Borden var en aningen för bära varandra, men det störde inte så värst mycket.

Vi beställde in anklever och råbiff till fö... Visa hela »

17 nov 2019

Varning för starkt partiskt recension. Jag var alltså här medans restaurangen hade TRYFFELTEMA. Ja, ni hör ju. Det kan ju inte gå annat än bra. Dock var faktiskt inte maten den bästa. Tryffelpastan till varmrätt får enbart en trea, då pastan hade... Visa hela »

30 okt 2018

Älskart! Definitivt ett favoritställe.

30 dec 2019

Här skulle det vart bra om det fans en bredare skala att betygsätta på. Når inte upp till en fyra, men bättre än en trea. Det fick bli en trea.

Jag var här på tryffelveckorna, tryffel är ju förjävla gott. Kanske inte är helt rä... Visa hela »

19 jul 2017 · Uppdaterad

Gillar förrätterna mer än varmrätterna. Tryffelveckorna är väldigt trevliga men känner mig sällan lyrisk efter ett besök. En stabil kvarterskrog men inte mer.

Uppdatering 2021: flertal besök sedan recensionen skrev kan jag konstatera att tre... Visa hela »

20 mar 2015

Aubergine är en trevlig kvarterskrog med många stammisar. Trevlig miljö, god mat och bra priser. Dom har alltid en dagens rätt om man bara vill slänga i sig något efter jobbet och inte spendera för mycket.
Extra kul är det med deras tryffelveckor samt ha... Visa hela »

17 jun 2017

Väldigt trevlig restaurang med mycket god mat! Trevlig personal och mysig lokal! Maten är mycket vällagad och smakar underbart!!
Jag åt trerätters och förrätten och huvudrätten var godaste på länge! Efterrätt är jag mer kräsen m... Visa hela »

12 maj 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

God mat, trevlig atmosfär och överkomliga priser;) Jag rekommenderar

2 sep 2015

På en sådan grym adress borde det ligga en lika grym restaurang. Tyvärr blir jag aldrig riktigt nöjd när jag lämnar Aubergine, snarare är det med ett axelryck. Främst sker detta på grund av lite svajig service och rätter som är goda, men inge... Visa hela »

30 nov 2018

Det här var verkligen ett supermysigt ställe! Personalen var trevliga och den smörstekta torskryggen var magisk - mums!! Jag ska helt säkert tillbaka!

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2010-11-19

“Kvarterskrog med lyxkänsla”