TV-kock bakom ny Solna-krog

I september fick Solna krogtillskott av Asplund som huserar i ett K-märkt hus från 30-talet. Fokus ligger på sund och bra mat i form av lunch, take away och catering, berättar krögaren Fredrik Eriksson som även ligger bakom Långbro Värdshus.


Hej Fredrik Eriksson, hur kom det sig att ni valde Solna?
- Jag valde Solna eftersom området är i en otroligt expansiv fas med många nybyggnationer, och så är det bara sju minuter med tunnelbana från city.

Berätta mer om konceptet!
- Maten följer säsong och har mycket inslag av grönt, men med det sagt är vi ingen hälsorestaurang. Vi lagar rejält käk med mycket mat på tallriken. Menyn är global med inslag från Sverige, Asien och Italien.


Asplunds pizza är något av en favorit, vad är det som gör den så speciell?
- Vi har tre olika pizzaslicer. Det är en rätt som passar alla och som alla gillar!

Vilka är ni som står bakom restaurangen?
- Jag startade tidigare Långbro Värdshus och var även den första kocken på TV4 Nyhetsmorgon. Petter Danielsson är platschef och har jobbat med mig i 15 år, sedan är det restaurangchefen Moa Klingsell och köksmästaren Niklas Lundevall som också kommer från Långbro.

Vänder ni er till ett visst klientel?
- Nej, vi ska passa alla, lite som en restaurang i Italien där man kliver in och ser postmästaren, modellen och knegaren sitta vid samma bord. Jag tror att vi blir ett stopp när han man har vägarna förbi.

Mer information: Asplund