Täby Centrum inviger 60 nya butiker

Täby Centrum är ett av Sveriges största och mest populära centrum. Unibail-Rodamco genomför en modernisering och utbyggnad av Täby Centrum, en omfattande uppgradering som nu har nått en ny etapp. Idag invigs den spektakulära södra utbyggnaden, en helt ny del av Täby Centrum bestående av hela 60 butiker och restauranger.


Redan vid invigningen 1968 kallades Täby Centrum för "framtidens centrum", det var då ett av de första inglasade centrumen i Europa. Nu tar Unibail-Rodamco ytterligare ett steg i den stora moderniseringen av centrumet - här erbjuds en shoppingupplevelse av högsta kvalitet. I Täby Centrum kombineras välkända, internationella koncept med mindre lokala aktörer med ett handplockat sortiment. Allt samlat i en vacker och trivsam miljö, där man hämtat inspiration från ett vanligt kvarter och känslan i ett hem.


Centrumet erbjuder en helhetsupplevelse med biograf, restauranger, saluhall och ett starkt butiksutbud som bland annat består av efterlängtade koncept som Apple och Sephora. Målet är att ta världen till Täby och skapa ett utbud som utmanar det man finner i city.


- De senaste åren har vi visat att Täbys attraktionskraft lockar internationella varumärken och koncept som inte funnits i Skandinavien eller möjligen endast som shop-in-shops i city. Vi vill fortsätta bygga den attraktivitet som gör Täby Centrum till en upplevelse utöver det vanliga, säger Christoffer Lind, centrumchef i Täby Centrum.


Moderniseringen av Täby Centrum sker i flera steg och Unibail-Rodamco gör ett redan prisbelönt utbud* ännu bättre - och större, den södra utbyggnaden motsvarar med sina 60 butiker en hel galleria. När nya Täby Centrum står klart i sin helhet år 2015 kommer det att omfatta en total area om ca 80,000 m2 och bestå av ca 260 butiker. Kunderna kan se fram emot flera internationella och nationella mode- och livsstilsbutiker. Även restaurangutbudet spetsas och utvecklas enligt Unibail-Rodamcos koncept 'the Dining Experience', där man sätter matupplevelsen i centrum och höjer nivån på utbudet.


- Vi lägger stort fokus på mat- och restaurangupplevelsen och med vår satsning lyfter vi utbud och atmosfär till en ny dimension. Vi ser att efterfrågan på bra restauranger och caféer ökar, och genom vår satsning säkerställer vi en hög nivå, säger Christoffer Lind.


Vapiano kommer i och med starten i Täby Centrum att etablera sin första restaurang utanför centrala Stockholm och Melanders öppnar en 1000 m2 stor saluhall som förutom restaurangerna Tysta Mari och Melanders brasseri även kommer att erbjuda ostaffär, brödbutik, kyckling rotisserie och ostronbar.