Undici stänger igen

Tomas Brolins restaurang och nattklubb Undici har fått stänga på grund av indraget alkoholtillstånd. Tillståndet drogs in första gången för ett år sedan efter att ha fått tre varningar, men då överklagade Brolin och fick rätt i länsrätten. Kammarrätten höll dock inte med och regeringsrätten meddelade förra tisdagen att Brolin inte får prövningstillstånd. Enligt kammarrättens dom hade Undici brutit mot alkohollagen i fyra års tid bland annat genom att ha för berusade människor inne på krogen och servera helrör efter klockan ett.

Ett trettiotal personer förlorar nu sina jobb. Brolin letar efter köpare till restaurangen, men som det ser ut just nu så fortsätter Undici vara stängt, tyvärr.


Klicka på "läs mer" för att läsa Brolins avskedstext.

Tomas Brolin på Undicis hemsida:

"Hej kära Vänner/Gäster
För mig har det varit några omtumlande dagar i chock och frustration efter att Regeringsrätten har avslagit Restaurang Undicis överklagan av Kammarrättens dom om indraget alkoholtillstånd. Som en direkt följd av detta beslut tvingas vi nu tyvärr lägga ned Undici i min regi. Mitt nästa steg är att hitta en annan seriös köpare som kan ta över Restaurang Undici och min härliga personal, som nu står utan jobb.
Som fotbollsspelare lärde jag mig att leva med följderna av felaktiga domslut. Det här känns dock väldigt svårt att smälta. Frågan är hur många andra krogar som drabbas av samma godtycklighet och orättvisa. Visst finns det problem i branschen, men dessa kommer man inte åt genom att sätta krokben på oss som förbättrar och sköter sig. Överklagan till Regeringsrätten var väl ett långskott med liten chans att gå in, men Kammarrättens ändring av Länsrättens beslut där vi fick rätt, är inget annat än en ren skandal och rent godtycke.
Det är lätt att i denna stund tänka tillbaks och bli nostalgisk över många härliga minnen från Undici. Efter ett år hade vi en rejäl fest med norrländska och italienska specialiteter, efter fem år hyrde vi hela färjan Cinderella för oss själva och hade ett kanonevent, efter sex år hade vi gjort om Undici till Studio 54 och hade alla utklädda som på 70-talet och här om veckan hade vi Jonas Björkmans överraskningsfest. Många suveräna toppartister som Dr Alban, Freestyle, Charlotte Perelli, Niklas Strömstedt och Sahlene mfl. har sett till att vi haft ett skönt drag. Detta är några av de minnen som etsat sig fast hos mig och vi har säkert alla våra egna nostalgiska höjdpunkter.
Jag kommer att sakna er mycket både sköna gäster och härlig personal. Den stämning jag fått nöjet att uppleva på Undici har jag aldrig känt på någon annan arbetsplats. Jag går dock stark ur detta i vetskap om att jag varit med och skapat ett fantastiskt varumärke i restaurang Undici som idag är en av få krogar i Stockholms City utan ordningsproblem. Mina tankar ligger nu hos min fantastiska personal och alla tusentals, skötsamma gäster vi haft genom åren.
På något sätt kommer säkert våra vägar att korsas i framtiden. Ett STORT TACK till er alla för att jag och Undici fått förmånen att vara en del av era liv under de senaste åtta åren."