Unik fotoutställning på Radison Collection Strand Hotel under Stockholms filmfestival

Radisson Collection Strand Hotel Stockholm är det officiella hotellet för Stockholms filmfestival som pågår den 7-18 november. Under den elva dagar långa festivalen bjuder hotellet in till en utställning där en unik porträttsamling av Greta Garbo och Ingrid Bergman visas - båda flitiga besökare på Strand Hotell under sin tid.

Sedan Strand Hotell invigdes 1912 har flertalet skådespelare, regissörer och kreatörer bott på hotellet och under 1900-talets första hälft var det en välkänd samlingsplats för både internationella och svenska Hollywoodskådisar. Under årets uppsättning av Stockholms filmfestival hedras hotellets glamorösa arv genom att återigen låta två ikoner ta plats i salarna. En spektakulär porträttsamling av Greta Garbo och Ingrid Bergman speglar de starka och framgångsrika kvinnornas glansdagar under 20- och 30-talet och visar upp en unik del av svensk filmhistoria.

- För oss på Stockholms internationella filmfestival känns det som att komma hem till detta anrika filmhotell, där bland andra Ingrid Bergman och Greta Garbo hade sin hemvist under långa perioder. Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete och att få fylla hotellet med framtidens filmpersonligheter, säger Git Scheynius, festivalchef på Stockholms filmfestival.

Ny design
I augusti tidigare i år stod hotellet färdigställt efter två års omfattande renovering, genomförd av Wingårdh Arkitektkontor, för 150 miljoner kronor. Den nya designen berättar hotellets historia i ett möte mellan sval, autentisk, skandinavisk design och konstnärliga inslag, och förenar dåtidens elegans med dagens.

- Vi ser fram emot det stundande samarbetet med Stockholms filmfestival och Svenska Filminstitutet. Fotoutställningen reflekterar vårt historiska arv och porträtterar två talangfulla skådespelare som åstadkommit stordåd på den internationella scenen. Vi hoppas att våra gäster ska uppskatta upplevelsen av historiens vingslag, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Nordics, Radisson Hotel Group.

Fotoutställningen anordnas i ett samarbete med Stockholms filmfestival och Svenska Filminstitutet och pågår mellan den 7 och 18 november. Utställningen är kostnadsfri och visas i hotellets restaurang och reception.

Läs även: Feminism och Manson-drama på Stockholms filmfestival