Unik lyxkrog öppnar – bara influencers kan boka bord

April, april, din dumma sill... ;)

Det har tisslats och tasslats ett bra tag, men det är först nu som det står klart att lyxrestaurangen L’apriette öppnar i Vasastan under våren. Restaurangens koncept riktar sig till influencers och innebär i praktiken att man behöver ha minst 7 000 följare på Instagram för att kunna boka bord.

Snart öppnar en ny lyxrestaurang med inspiration hämtad från det franska köket, med den erfarne krögaren Sebastien Triché vid rodret. Det är dock ingen vanlig restaurang som öppnar i Vasastan – den riktar sig nämligen enbart till influencers, som har ett visst antal följare på Instagram.

– Influencers är en åtråvärd grupp som man vet har ett stort värde inom krogbranschen. Kravet för att boka bord på L'apriette är att man har minst 7 000 följare på Instagram, men det är en gräns som kan komma att justeras längre fram. Den kanske sänks, men den kan lika väl höjas, säger Sebastien Triché.

Han kallar konceptet unikt och har investerat mycket i restaurangens utformning. Här är all inredning specialanpassad för att på bästa sätt gå hand i hand med hur influencers arbetar. Varje bord är utrustat med hjälpmedel för att underlätta vid fotografering, så som särskilda lampor som skapar ett extra bra ljus. Runt varje bord har även en viss typ av skärmar placerats ut, för att undvika onödiga skuggeffekter.

– Vi vill skapa en miljö där influencers kan arbeta och njuta av en god middag på samma gång. Vi har investerat mycket tid i att ta reda på vilka redskap som behövs för att kunna motsvara gästernas förväntningar när de kommer hit.

L'apriette kommer till en början att hålla öppet på måndagar, tisdagar och lördagar. Öppningskvällen, som infaller den 6 april, är redan fullbokad. Här hittar du restaurangens hemsida.