Världsledande radiostationen Red Light Radio kommer till Stockholm

Amsterdam-baserade Red Light Radio, en av Europas mest populära nätradiostationer, kommer till Stockholm i helgen, den 21-22 april. Under lördag och söndag kommer Hotel At Six tillsammans med Under Bron agera scen för några av Sveriges mest framträdande dj:s tillsammans med Red Light Radio-kollektivet.

- Det känns kul att genomföra det här samarbetet då vi kommer kunna lyfta våra lokala förmågor i en internationell kontext, säger Victor Sanchez, musikkurator på At Six.

Red Light Radio grundades 2010 och är ett nätradiokollektiv som sänder livespelad musik. Radiostationen, som har sin bas i Amsterdams Red Light-distrikt, är idag tongivande i sin genre, med en stor internationell lyssnarskara. I helgen kommer Red Light Radio att göra sina sändningar från musikbaren Hosoi på hotellet At Six. Hosoi är Skandinaviens första musikbar i sitt slag, med plats för en liten skara på 60 personer. Under gästspelet kommer även Red Light Radio-kollektivet att varvas med lokala musikförmågor.

- Med detta samarbete bjuder vi in dj:s med ett brett musikaliskt register som har möjligheten att spela det som följer Hosois musikprofil men som också passar perfekt in i miljön på Under Bron när Love Potion håller i stafettpinnen, säger Victor Sanchez.

Schema för helgens radiosändning:
Lördag 17-22
Söndag 15-20

Lördag kväll kommer spelningarna att förflyttas till Under Bron.

Följande dj:s kommer att spela under Red Light Radios gästspel i Stockholm:
Pedrodollar
Rastanils
Danza
Gustoo
Ingmari
Pagenkemper
Jin Mustafa
Julia Wallin
Knivflickan
Mark Seven
Moonilena
Dazion (live)
Din Daa Daa
Lien
Orpheu the Wizard
Royer

Gästspelningen i Sverige är ett samarbete mellan Hosoi och skivetiketten Love Potion.