Den 9 april återvänder den traditionsenliga vårkråkan till Tennstopet; ett säkert vårtecken som gästspelat på menyn sedan 70-talet.
Att äta kråka är egentligen en gammal företeelse som härstammar från hårda svenska vintrar då fågeln blev en källa till protein. På Tennstopet serveras den svenska vårkråkan med Pommes Williams, vårprimörer, cognacsgräddsås och gelé. Kråkbröstet förbereds i mjölkbad i ett dygn och marineras sedan i rödvin med örter, lök och sidfläsk i två till tre dagar för att sedan tillagas i låg temperatur.
- Vårkråkan är en uppskattad aktivitet som ofta får bokningar flera månader i förväg. Det är roligt att kunna erbjuda något så annorlunda på menyn. Mig veterligen så finns det ingen annan restaurang i Sverige som serverar kråka, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.
Vårkråkan serveras från den 9 april och finns på menyn så långt lagret räcker.