Världspremiär för Legofestival i Stockholm

För första gången någonsin skapar Lego Group tillsammans med sina samarbetspartners en festival för hela familjen, och Stockholm är destinationen. Lego Festival of Play bjuder bland annat på aktiviteter och artistuppträdanden på Friends Arena under höstlovsveckan den 3–5 november 2023. Programleder gör Alexander Hermansson, känd från bland annat Sommarlovsmorgon.

Under höstlovet, vecka 44, förvandlas Friends Arena till en färgsprakande festivalvärld där besökarna kommer att mötas av uppbyggda temavärldar som bjuder in till interaktiv lek, överraskningar och nya möten – förstås med Lego i fokus. De olika temavärldarna kommer på olika sätt att väva samman samhällsutmaningar med lek, teknik, musik, dans och vänskapliga tävlingar.

Alexander Hermansson kommer att finnas på plats under festivalens alla dagar och är den som navigerar besökarna genom festivalen och finns med vid utmaningar, byggen och lek.

På den stora festivalscenen kommer bland annat familjefavoriten Theoz att uppträda. Även den färgglada popgruppen Dolly Style gör ett framträdande under festivalen.

– Vi vill inspirera och ge unga möjligheten att se världen med nya ögon genom detta oförglömliga event, där fängslande Legozoner hyllar olika former av självuttryck och kreativitet – allt handlar om lek med ett syfte. Upptäck nya världar fulla av äventyr och utforska moderna sätt att återuppbygga världen med Lego, säger Gulshanoy Tolipova-Gourdin, Nordic Marketing Director på Lego Group.