Det må vara långt till Mardi Gras-karnivalen i New Orleans, men även här i Stockholm går det att få ett smakprov på den berömda högtiden.
Den 23-28 februari firas nämligen Mardi Gras i Vassa Eggens bardel där det serveras mat med inspiration från den amerikanska södern, närmare bestämt comfort food från New Orleans och hela Louisiana. Bland annat blir det friterad kyckling, creole gumbo, cajun baby back short ribs och - kanske mest överraskande - alligator.
- Vi har en förkärlek till det enkla, folkliga amerikanska köket och Mardi Gras är just en folkfestival med god och vällagad comfort food. Vår souschef har dessutom haft nöjet att arbeta i New Orleans under Mardi Gras. Med sprudlande övertygelse har han fått med sig hela köket så nu presenterar vi stolt Vassa Eggens Mardi Gras, säger Christian Olsson, krögare.
Meny:
Ostron- och kronärtskocksbisque
Friterade grodlår "Creole style" med jalapeñomajonnäs och "onion hush puppies"
Friterad kyckling "Louisiana style"
Rökta och brässerade cajun baby back short ribs
Creole gumbo, "dirty rice", kyckling, korv, räkor
Såser: Hot sauce, grits, slaw
Sides: Maque choux, red beans, rostad okra
Po' boy:
Alligator sausage, majonnäs, kål, lök, jalapeño
Spicy andouille, "pepper sandwich"
Crayfish sausage, selleri slaw
Desserts:
Beignets
Cherry pie shortcake
Datum: 23-28 feb
Mer information: Vassa Eggen Steakhouse