Veganmässa tillbaka i digital form

Den 13 juni arrangeras Sveriges största veganmässa, Vegovision, för tolfte året i rad. Årets upplaga genomförs online och på agendan står bland annat pandemier och djurhållning.

Vegovision, Djurens Rätts mässa om djurvänliga val, livesänds i år från en studio i Hammarby sjöstad. Mellan klockan 10-16 utlovas ett ambitiöst program om allt från vegofamiljen till framtidens matproduktion. Mässan kommer även att skärskåda machokultren och prata träning och vegansk kost med elitidrottare och fitnesspersoner. Utöver detta blir det utlottning av priser samt erbjudanden på allt från mat till mode.

– Fördelen med att köra online är såklart att alla har möjlighet att delta. Det är gratis att vara med, men om du är eller väljer att bli medlem i Djurens Rätt så är du med i utlottningen av ett helt gäng schyssta priser. Vi lottar bland annat ut en hel årsförbrukning av tofu från YiPin och veganska matkassar från Årstiderna, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Den som anmäler sig tidigt kan även besöka en digital utställning under smygpremiären och bli först med att fynda vegoprodukter.