Veganskt och hållbart på Yasuragis nya restaurang

Veganskt och hållbart på Yasuragis nya restaurang

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 1 januari slår Yasuragi upp dörrarna igen efter en ombyggnation av det japanska badet. Samtidigt öppnar Saishoku, en helt nybyggd restaurang som kommer att servera vegansk och hållbar mat.

Saishoku, som betyder "grönsaksätare" på japanska, är Yasuragis nya satsning på rawfood och veganmat med rötter i den japanska traditionen. Menyn får även inslag av svenska smaker och närproducerade råvaror. Här ska det vara enkelt att slinka in för att beställa något extra.

- Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein kommenterar Anna Sundevall, kökschef på Yasuragi.

Det nya matkonceptet är utvecklat i samarbete med matkreatören Maja Grönblad, som bland annat har varit kock och restauranchef på Sally Voltaire & systrar.

- Det är en ära att få arbeta med Yasuragi i framtagandet av ett helt nytt matkoncept och därtill i en helt ny restaurang där vi har fått vara med och påverka arkitekturen, säger hon.

I samband med ombyggnationen har man även skapat nya restaurangmiljöer i både Teppanyaki och à la carte-restaurangen. Öppningen av badet och restaurangerna sker den 1 januari 2018.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.