Veuve Cliquot lanserar champagnetruck

Champagnehuset Vevuve Clicquot lanserar nu en champagnetruck som ska sätta guldkant på sommarens fester och uteliv. Den gula trucken kommer att synas vid restauranger och går även att hyra både för privata fester och för företagsevent.

Veuve Clicquots Champagne Truck ska ut på turné runt om i landet på privata tillställningar och större företagsevenemang under sommaren. Med trucken medföljer en chaufför som också serverar, cafébord, stolar och parasoll samt Veuve Clicquots champagnesorter som förvaras i truckens kyl.

- Det ligger helt rätt i tiden att lansera champagnetrucken nu. Vår förhoppning är att champagnetrucken blir ett omtalat inslag på sommarens fester och event, säger Jennifer Bonde, Brand Manager Veuve Clicquot Sverige.


Veuve Cliquot Champagne Truck

Madame Clicquot var en föregångare av innovativa idéer som exempelvis the Riddling Table och skapandet av vintagechampagne, dock fanns inte bilar under hennes tid. Däremot Anne of Mortemart, hertiginna av Uzès och barnbarn till Madam Clicquot, var den första franska kvinnan som tog körkort i Frankrike. 1926 anordnade hertiginnan av Dzès den första biltävlingen för kvinnor och under 60-talet körde Veuve Clicquots agent i London en Minor Mini-Van med champagnehusets gula logga. The Yellow Label var också med i filmen the Yellow Rolls-Royce och 1968 vann Formel 1-vinnaren Graham Hill 100 flaskor Veuve Clicquot Brut för sin insats vid Brands Hatch Grand Prix.

Madame Clicquot var tidig med att exportera champagne över gränser trots barrikader. Det är en av anledningar till att Veuve Clicquot har funnits i Sverige sedan 1802, då de första 300 flaskorna fraktades hit.