Viktor Westerlind. Foto: Pressfoto Viktor Westerlind. Foto: Pressfoto

Viktor Westerlind blir ny kökschef på Operakällaren

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Kocken Viktor Westerlind tar över rollen som kökschef på anrika restaurangen Operakällaren i Stockholm, efter Stefano Catenacci, i augusti.

Efter många års arbete på stjärnkrogar såsom F12, Frantzén och nu senast Aira, tar Viktor Westerlind över köket på Operakällaren den 1 augusti.
– Vi ser fram emot att gå in i Operakällarens nästa fas tillsammans med en sådan erfaren och hyllad kock som Viktor Westerlind, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren, i ett pressmeddelande.

Den 37-årige kocken har en imponerande meritlista och har tidigare belönats med bland annat tre stjärnor i Guide Michelin tillsammans med restaurang Frantzén. Utöver sina många år som kökschef har Viktor tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.

Viktor Westerlind börjar sin nya roll den 1 augusti, inför restaurangens öppning i slutet av samma månad.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.