Pressbild Pressbild

Vilda veckan tillbaka på Ulla Winbladh

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Wärdshuset Ulla Winbladhs vilt-vecka i oktober är sedan länge en tradition där restaurangens meny domineras av den svenska skogens skafferi.

Ulla Winbladh genomför årligen sin "Vilda vecka" (en lång vecka på tolv dagar). Den återkommande och uppskattade traditionen, som äger rum i oktober, har funnits i över ett decennium. Menyn bygger under dessa dagar på skogens skafferi med råvaror såsom älg, rådjur, kronhjort, svamp och bär.

– Under hösten är det skördetid i den svenska skogen vilket vi givetvis vill lyfta fram. Den Vilda veckan har blivit en uppskattad tradition bland våra gäster som ofta återkommer år efter år, säger Hanna Williamsson, restaurangchef på Ulla Winbladh.

Detta innebär att man kan ta del av en meny med exempelvis gravad kronhjort, rådjursköttbullar, älggryta med kantarellsås och friterad camembert med ljumna svenska hjortron. Men det går även att välja från restaurangens klassiska à la carte.

Den svenska skogens gästspel pågår den 12-23 oktober.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.