Restauranger som serverar vilt i Stockholm

Är du ett fan av djupa smaker från skogarna? Vilt på tallriken är inget som anses vara vardagsmat, men en lyx att unna sig. De restauranger som serverar vilt på menyn väljer ofta att satsa på rena, klassiska och svenska smaker med hög ambition och där ingredienserna ofta kommer från lokala producenter. Här hittar du restaurangerna som serverar vilt i Stockholm.

Knut Knut Bar

Norrländskt

Knut och syskonkrogen Knut Bar har en unik passion för Norrland som du sällan ser på andra ställen i Stockholm. Förutom deras populära tunnbrödspizza serveras vilt kött med typiska tillbehör som lingon och kantareller. I baren skapas även cocktails med svenska bär.

Restaurang Knut
Knut Bar

Djuret

Ambitiöst hantverk

Restaurangen har ett unikt koncept i och med att de servera ett visst kött på menyn beroende på vad de har för veckan. Maten är närproducerad och alla grönsaker är biodynamiskt odlade, vilket är en stor del av deras filosofi. Fokus ligger på kött, men även en del fisk och skaldjur - och från det vilda riket kan du hitta såväl vildand som dovhjort.

  • Adress:
    • Djuret, Lilla Nygatan 5, Gamla stan

Restaurang Stadshuskällaren

Svenska smaker

Menyn på Stadshuskällaren präglas främst av svenska fisk- och vilträtter, och oftast hittar man inslag av lokalt producerade tillbehör som lokala grönsaker, svamp och bär. Här värnar man om de svenska smakerna och på tallriken presenteras maten på ett högst kreativt och ambitiöst sätt.

Delikatessbutiker

Hellbergs Fågel & Vilt

Exotiskt utbud

På Hellbergs Fågel & Vilt värnar man om kunskap och omtanke. Här är det viktigt att veta varifrån köttet kommer och hur djuren behandlas. I viltavdelningen hittar du mer än du kan ana, med allt från renkött och hjortfilé till fågel, men också krokodil, struts och känguru.

Lulles Fågel & Vilt

Allt och lite till

Lulles har en stor och genuin passion för det han gör. På Lulles Fågel & Vilt i Söderhallarna hittar du deliavdelning, kött, fågel och vilt. I sortimentet finns bland annat älg, hjort, rådjur, vildsvin, ren, fasan, ripa, och kring högtider kan du få tag i speciella delikatesser.

Fågel- & Viltspecialisten

Anrika handlare

I Östermalmshallen hittar du Fågel- & Viltspecialisten. Här finns gedigen kunskap i det man gör, och personlig service ligger dem varmt om hjärtat. Här hittar du fågel och vilt kött, men också färdiglagade rätter och komplett cateringservice.