Under denna vinprovning djupdyker The Winery Hotel i det söta! Många förknippar just det söta till goda smaker och välbehag. Söta viner är dock för många en mer komplex och outforskad del av denna vinvärld och något hotellet sett att besökarna vill veta mer om.
Processen att framställa vin varierar beroende på vilken typ av vin du önskar att göra. Vissa parametrar går att kontrollera medan andra inte gör det. I den här provningen går man igenom framställningen av olika dessertvin, vad som kännetecknar ett dessertvin och hur smak och komplexitet skiljer sig från ett torrt vin. Under provningen serveras söta tilltugg signerade hotellets duktiga konditorer.
I provningen ingår fem dessertviner i olika stilar och man utvärderar vilket vin som passar bäst till respektive tilltugg och smak och vad du ska tänka på när du matchar ett sött vin till en dessert. Målet är att du efter provningen ska våga bjuda på ett dessertvin nästa gång du bjuder på middag.
Provningen hålls av sommelieren Phillippe Björknert.
Inga förkunskaper krävs. Provningen hålls på svenska.