Svenska Gastronomipriset hyllar några av restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Runt 100 kockar från hela Sverige röstar fram de fem kockar och fem krogar som de anser vara bäst i landet, och sedan år 2016 introducerades även detta för konditorer, servitörer och sommelierer.
Förutom huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor, delar Restaurangvärlden som står bakom priset, även ut pris i följande kategorier: Kockarnas Kock, Kockarnas Krog, Servitörernas Servitör, Servitörernas Serviceupplevelse, Sommelierernas Sommelier, Sommelierernas Dryckesupplevelse, Konditorernas Konditor och Konditorernas Konditori.
Årets prisutdelningen som ägde rum den 15 oktober på Operakällaren resulterade i följande guld-, silver- och bronsplancering.
Kockarnas Kock 2018
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen
Sayan Isaksson, NU, Stockholm
Kockarnas Krog 2018
Frantzén, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Fäviken Magasinet, Järpen
Servitörernas Servitör 2018
Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo
Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm
Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm
Servitörernas Serviceupplevelse 2018
Frantzén, Stockholm
Krakas Krog, Kräklingbo
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Sommelierernas Sommelier 2018
Ruben Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
Fredrik Lindfors, Grand Hôtel Stockholm, Stockholm
Beatrice Becher, Folii, Stockholm
Sommelierernas Dryckesupplevelse 2018
PM & Vänner, Växjö
Folii, Stockholm
Frantzén, Stockholm
Konditorernas Konditor 2018
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
Konditorernas Konditori 2018
Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
Tössebageriet, Stockholm
Wienercaféet Anno 1904, Stockholm
Se den fullständiga listan med alla vinnare här.