Restaurangvärlden Restaurangvärlden

Vinnarna av Svenska Gastronomipriset 2018 utsedda

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Svenska Gastronomipriset hyllar några av restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Runt 100 kockar från hela Sverige röstar fram de fem kockar och fem krogar som de anser vara bäst i landet, och sedan år 2016 introducerades även detta för konditorer, servitörer och sommelierer.

Förutom huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor, delar Restaurangvärlden som står bakom priset, även ut pris i följande kategorier: Kockarnas Kock, Kockarnas Krog, Servitörernas Servitör, Servitörernas Serviceupplevelse, Sommelierernas Sommelier, Sommelierernas Dryckesupplevelse, Konditorernas Konditor och Konditorernas Konditori.

Årets prisutdelningen som ägde rum den 15 oktober på Operakällaren resulterade i följande guld-, silver- och bronsplancering.

Kockarnas Kock 2018
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen
Sayan Isaksson, NU, Stockholm

Kockarnas Krog 2018
Frantzén, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Fäviken Magasinet, Järpen

Servitörernas Servitör 2018
Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo
Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm
Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm

Servitörernas Serviceupplevelse 2018
Frantzén, Stockholm
Krakas Krog, Kräklingbo
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Sommelierernas Sommelier 2018
Ruben Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
Fredrik Lindfors, Grand Hôtel Stockholm, Stockholm
Beatrice Becher, Folii, Stockholm

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2018
PM & Vänner, Växjö
Folii, Stockholm
Frantzén, Stockholm

Konditorernas Konditor 2018
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn

Konditorernas Konditori 2018
Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
Tössebageriet, Stockholm
Wienercaféet Anno 1904, Stockholm

 

Se den fullständiga listan med alla vinnare här.

 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.