Folii

4,6
13 betyg
Redigera Folii

På östra Söder hittar du den prisbelönta vinbaren Folii, som drivs av sommelierduon Jonas Sandberg och Beatrice Becher. Hit vallfärdar många stockholmare för att dricka vin och umgås i det spirande krogområdet. Vägg i vägg med Folii hittar du även systerkrogen Voisine.

Sedan Folii slog upp dörrarna 2017 har vinbaren hyllats av gäster och kritiker både i Sverige och internationellt. Bland annat har man vunnit Gulddraken och blivit rekommenderad av tidningen New York Times. Bakom Folii står de två rutinerade sommeliererna Beatrice Becher och Jonas Sandberg, som tillsammans har skapat en vinbar som de själva skulle vilja gå till. Vinlistan består av deras favoriter från hela världen, vilka serveras på halvglas, helglas, halv flaska och hel flaska. Den som vill testa olika viner och producenter hittar alltid något nytt att upptäcka.

Nästan lika mycket som drycken, förknippas Folii även med sin gemytliga atmosfär. Hit hittar många vinintresserade gäster, men även den som bara vill hänga, dricka vin och ha trevligt. I baren kombineras industrimöbler och råa ytor med röda soffor, mässing och gröna växter. Här ackompanjeras vinhänget dessutom av vinylspelaren, som spelar skivor från olika decennier. Man bjuder även in särskilda gäster som får stå för musiken för en kväll.

För den som vill fördjupa sig ytterligare i dryckerna arrangeras såväl vinprovningar som events, teman och gästspel på Folii. Är man istället hungrig är det bara några korta steg till systerkrogen Voisine.

Se även Voisine

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 aug 2022 · Uppdaterad

LÄNGTAR efter att få besöka Folii igen! Hade en riktig pangkväll här. Drack det ena otroliga vinet efter det andra, körde halvglas så hann bli en del! Servicen var topp, plocket vi åt även det. Åt en fantastisk ost från Jura. Besatt av grö... Visa hela »

28 aug 2022

Till Folii går du en lördageftermiddag vid 17. Sitt gärna ute och ta in något gott, fråga personalen - superkunniga! Enjoy lite peoplewatching, chorizo de bellota och väldigt dyra salta chips. Hit går du inte för att spara pengar!!

4 dec 2018

Jahapp, jag får väl var party-pooper och sänka betyget.
Förstår inte varför detta ställe är SÅ bra.
Det är helt ok. Fin inredning, bra ställe för häng men inte så att man dör lixom.
Överprisade smår... Visa hela »

21 jul 2020

Väldigt trevlig liten lokal med mycket gemytlighet och där de läggs krut på genomtänkta viner. Tror man uppskattar besöket mer om man har ett genuint intresse för viner, men oavsett trevligt för ett besök även om man bara uppskattar att dricka det :... Visa hela »

Listad i: Favourites
3 mar 2019

Detta är stockholms bästa vinbar, väldigt spännande vinlista! Dessutom gör coravin (och att de serverarar halvglas) att du kan ta dig igenom ett gäng drömviner på samma kväll utan att bli ruinerad! Enda anledningen till att jag inte är här ofta... Visa hela »

8 mar 2018

Gillart! Jag har varit här 5 gånger nu och druckit bra drinkar, vin samt ätit en liten matbit. Alltid skön stämning och ödmjuk servering som är uppmärksam. Extra plus till sköna skivor som de spelar på LP:n. Passar perfekt som fördrink innan n... Visa hela »

13 mar 2022

Alltid ett brett utbud av viner och hett tillhåll för vinnördar. Men samtidigt väldigt opretentiöst, du kan definitivt hitta någonting du gillar utan att vara nörd.
Restaurangen Voisine bredvid är magisk.

10 mar 2019

Alltså. Det här är stället jag inte vill rekommendera av ren egoism. Jag vill inte att fler ska veta om denna pärla helt enkelt.
Jag tycker att de har lyckats med något som få gör på samma sätt. Låt mig förklara. Jag är ingen... Visa hela »

20 aug 2018

Supermysigt, otroligt trevlig personal som också är kunniga och ser till att servicen är på topp. De vill verkligen att man ska få en toppen upplevelse. Maten och snackset är också väldigt bra. Som sagt, supermysigt ställe och gott vin!!

7 jun 2019 · Uppdaterad

Det finns vinbarer och så finns Folii. Det känns hemtrevligt, mysigt och välkomnande. Utbudet är stort och kunskapen hos personalen ännu större. Välutvalda tilltugg. Att sitta där någon timme och prova vin och prata med dem om viner är inte svå... Visa hela »

18 okt 2017

Otroligt mat, mysig miljö och vinlistan är fantastisk.

17 okt 2017

Älskar detta stället, bra viner och härlig lugn atmosfär!

Listad i: Favoritställen
15 jul 2017

Fantastisk bar . Stort utbud av viner grymt goda smårätter. Åt bläckfisk som bara smälte munnen.Avslutade med härlig efterrätt