Världens största turnerande mat- och dryckesfestival till Stockholm

Den 26-29 maj gästas Stockholms gator av världens största turnerande mat- och dryckesfestival, Brooklyn Brewery Mash. Fem evenemang arrangeras i samarbete med lokala smakkonnässörer, musiker, kockar, konstnärer och ölbryggerier - allt med fokus på de senaste trenderna inom mat och dryck.

Syftet med festivalen är att utforska de senaste kulturtrenderna i några av världens mest pulserande och urbana städer och fira dessa tillsammans med stadsborna själva. Utöver Stockholm besöker Brooklyn Brewery Mash även London, Paris samt sex städer i USA.

- Stockholm ligger i framkant när det gäller såväl mat- och dryckesscenen, vilket gjort att det blivit en självklar del av vår turné. Det här blir det tredje året vi arrangerar Brooklyn Brewery Mash i Stockholm. Vi vill utforska och lyfta fram det unika med Stockholms mat- och dryckesscen och skapa en festival för och med Stockholms invånare, säger Haben Berhe, Brand Ambassador på Brooklyn Brewery.

Torsdagen den 26 maj: Beer Mansion
Skyddsrummet på Söder Mälarstrand bjuder på en kreativ och interaktiv upplevelse med fokus på öl, matkultur, konst och musik – allt under ett och samma tak.

Fredagen den 27 maj: Feast
Brooklyn Brewerys kock Andrew Gerson skapar en middag som hyllar mångfalden i Brooklyns mer komplexa och experimentella öl. Middagsfesten arrangeras på Nya Carnegiebryggeriet.

Lördagen den 28 maj: The Neighborhood Immersion
Folkfest på Mariatorget. Utforska områdets lokala skatter inom mat och dryck, smaka olika sorters Brooklyn Brewery-öl, njut av lunchspecialiteter och ta del av exklusiva erbjudanden i butiker i området.

Lördagen den 28 maj: Free show
Dagen avslutas med en gratiskonsert på Debaser Medis.

Söndagen den 29 maj: DIY Dinner Party
Brooklyn Brewery Mash avslutas med en öl- och matpairing där gästerna får lära sig att man kan laga mat som inte bara kombineras med mat, utan där man även tar hänsyn till ölens unika smaktoner. Sessionen hålls av Brooklyn Brewerys kock Andrew Gerson.

Läs mer och köp biljetter här