Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Nya Carnegiebryggeriet

3,6
7 betyg
Redigera Nya Carnegiebryggeriet

Ett stenkast från platsen där Sickla kanal mynnar ut i Hammarbysjön ligger Nya Carnegiebryggeriet. Som namnet avslöjar står ölkultur och ölkunskap i fokus här. Nya Carnegiebryggeriet är nämligen ett samarbete mellan Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery, och har dessutom hundraåriga rötter i Carnegie Porter, Sveriges äldsta idag levande varumärke.

I lokalen i Luma-området i Hammarby Sjöstad bryggs hantverksöl med lokal förankring, och i bistron serveras säsongsanpassad mat som passar bra till bryggeriets öl. De rustika rätterna lagas på utvalda råvaror och inkluderar bland annat hamburgare och husman. I linje med ställets familjära filosofi kring hur mat och dryck helst ska upplevas erbjuds också en "feasting meny" som förbokas och delas mellan alla gäster kring bordet.

Nya Carnegiebryggeriet sticker ut genom att vara ett bryggeri med både produktion, restaurang och guidade provningar – nära Stockholms innerstad. Hit kan man komma för en helhetsupplevelse och för att få större kunskap om hantverket som ligger bakom en av våra mest älskade drycker.

Den som vill kombinera ett besök med en ölprovning kan boka på hemsidan eller via telefon. Bryggeriet stoltserar även med en foodtruck som de själva beskriver som en "gastropub" på hjul och som serverar deras öl och passande mat till.

Se även Nya Carnegiebryggeriet Foodtruck

Användarbilder på Nya Carnegiebryggeriet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Magiskt god rätt!  – Bild från Nya Carnegiebryggeriet av Birgitta B.
  • Bild från Nya Carnegiebryggeriet av Katarina D.
  • Råbiff – Bild från Nya Carnegiebryggeriet av Katarina D.
  • Primörer !?! – Bild från Nya Carnegiebryggeriet av René S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 maj 2022

Mysig och avspänd stämning och häftigt att bryggeriet är i samma byggnad. Klar pärla i Hammarby Sjöstad. Vi åt stekt regnbågsforell med rödbetor, kapris, oliver & dill, som serverades med brynt smör & potatispuré. Sagolikt gott!! Ti... Visa hela »

5 mar 2019

Stockholms bästa lokala bryggeri. Stor bar och magisk mat. Bookmaker Toasten så bra så vi beställde in en till. På sommaren stor uteserveringsterrass precis vid vattnet. Events vid 4:de juli, Semmeldagen, St Patricks Day m.m. Väl värt omvägen från sta... Visa hela »

25 aug 2020

Jag har nu varit här på olika events (4 july, halloween, öldagen etc). Det är bra atmosfär och häng.
Såklart att ölen här är bra, de har eget bryggeri. Min favorit är deras fläderöl. Jag måste dock säga att ofc är... Visa hela »

Listad i: Uteservering
23 mar 2019

Upplevt både öl och mat i gott sällskap. I ärlighetens namn så är det ölen du går hit för, men gillar du öl är det absolut ett ställe som du måste besöka. Trevlig personal och ett bra utbud.

4 jun 2018

Älskar Carnegie! Perfekt för Aw i solen. Grym öl och trevlig personal. Mysigt att titta ut över vattnet i Sjöstan.

22 maj 2014

Jag vill ge en femma för passion men det vore inte ärligt ännu.
Det här stället har alla möjligheter att bli en guldgruva och ett ställe att vallfärda till men det är en bit kvar.

Som Sjöstadsbo har jag längtat efter öppning se... Visa hela »

2 aug 2019

Som dansk gör det ont att konstatera att en dansk national stolthet som Carlsberg är involverat i en så sorglig historie som Nya Carnegiebryggeriet ”probably the worst restaurant in the world” är vår upplevelse efter kvällens besök.
Långa vä... Visa hela »

Svar från Nya Carnegiebryggeriet

Hej, så otroligt tråkigt att höra att du är missnöjd med ditt besök hos oss. Vi strävar alltid efter att alla våra besökare ska ha en härlig upplevelse när dom besöker bryggeriet och det känns väldigt tråkigt att vi inte har levt upp till era förväntningar. Vi vill gärna komma i kontakt med dig så att vi kan hitta ett sätt att gottgöra er. Hör gärna av dig till oss på [email protected].

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.