Nya Carnegiebryggeriet

3,4
8 betyg
$$
Ölbar
Restaurang
Nya Carnegiebryggeriet
3,4
8 betyg
Nya Carnegiebryggeriet i en mening: Bryggeri med restaurang, bar och möjlighet till afterworks och ölprovningar.

Ölkultur och ölkunskap i fokus

Ett stenkast från platsen där Sickla kanal mynnar ut i Hammarbysjön ligger Nya Carnegiebryggeriet. Som namnet avslöjar står ölkultur och ölkunskap i fokus här. Nya Carnegiebryggeriet är nämligen ett samarbete mellan Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery, och har dessutom hundraåriga rötter i Carnegie Porter, Sveriges äldsta idag aktiva varumärke.

I lokalen i Luma-området i Hammarby sjöstad bryggs hantverksöl med lokal förankring, och i bistron serveras säsongsanpassad mat som passar bra till bryggeriets öl. Comfort food lagas på utvalda råvaror och inkluderar både större och mindre rätter. I linje med restaurangens familjära filosofi kring hur mat och dryck helst ska upplevas erbjuds också olika afterwork-paket som går att boka för grupper.

Nya Carnegiebryggeriet sticker ut genom att vara ett bryggeri med både produktion, restaurang och guidade provningar, nära Stockholms innerstad. Hit kan man komma för en helhetsupplevelse och för att få större kunskap kring hantverket som ligger bakom en av våra mest älskade drycker.

Den som vill kombinera ett besök med en ölprovning kan boka via mejl. Då får man gå bakom kulisserna i bryggeriet, stå bara millimeter från bryggutrustningen, smaka och dofta på ingredienser och förundras bland jästankarna. Provningen börjar med en rundvisning i bryggeriet och avslutas med en ölprovning där du får smaka på utvalda öl från bryggeriets sortiment.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
8

Recensioner av Nya Carnegiebryggeriet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Absolut goda öl och jag tror definitivt att det är bättre vibe på sommaren än mitt i december. Däremot var maten inget som imponerade. Var där i mellandagarna vilket också gjorde att dom endast hade två rätter att välja på. Kycklingburg...

Mysig och avspänd stämning och häftigt att bryggeriet är i samma byggnad. Klar pärla i Hammarby Sjöstad. Vi åt stekt regnbågsforell med rödbetor, kapris, oliver & dill, som serverades med brynt smör & potatispuré. Sagolikt gott!! Ti...

Stockholms bästa lokala bryggeri. Stor bar och magisk mat. Bookmaker Toasten så bra så vi beställde in en till. På sommaren stor uteserveringsterrass precis vid vattnet. Events vid 4:de juli, Semmeldagen, St Patricks Day m.m. Väl värt omvägen från sta...

Jag har nu varit här på olika events (4 july, halloween, öldagen etc). Det är bra atmosfär och häng.
Såklart att ölen här är bra, de har eget bryggeri. Min favorit är deras fläderöl. Jag måste dock säga att ofc är...

Listad i: Uteservering

Upplevt både öl och mat i gott sällskap. I ärlighetens namn så är det ölen du går hit för, men gillar du öl är det absolut ett ställe som du måste besöka. Trevlig personal och ett bra utbud.

Älskar Carnegie! Perfekt för Aw i solen. Grym öl och trevlig personal. Mysigt att titta ut över vattnet i Sjöstan.

Jag vill ge en femma för passion men det vore inte ärligt ännu.
Det här stället har alla möjligheter att bli en guldgruva och ett ställe att vallfärda till men det är en bit kvar.

Som Sjöstadsbo har jag längtat efter öppning se...

Som dansk gör det ont att konstatera att en dansk national stolthet som Carlsberg är involverat i en så sorglig historie som Nya Carnegiebryggeriet ”probably the worst restaurant in the world” är vår upplevelse efter kvällens besök.
Långa vä...

Svar från Nya Carnegiebryggeriet

Hej, så otroligt tråkigt att höra att du är missnöjd med ditt besök hos oss. Vi strävar alltid efter att alla våra besökare ska ha en härlig upplevelse när dom besöker bryggeriet och det känns väldigt tråkigt att vi inte har levt upp till era förväntningar. Vi vill gärna komma i kontakt med dig så att vi kan hitta ett sätt att gottgöra er. Hör gärna av dig till oss på [email protected].

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
8

Representerar du Nya Carnegiebryggeriet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Nya Carnegiebryggeriet?

På Nya Carnegiebryggeriet serveras bland annat:

  • Amerikanskt
  • Europeiskt

Vilken typ av bar är Nya Carnegiebryggeriet?

Vi har klassificerat Nya Carnegiebryggeriet som:

  • Ölbar

Vad kostar det att äta på Nya Carnegiebryggeriet?

Nya Carnegiebryggeriet ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilka typer av aktiviteter finns på Nya Carnegiebryggeriet?

På Nya Carnegiebryggeriet hittar du bland annat:

  • Mat & Dryck

Har Nya Carnegiebryggeriet uteservering?

Ja, Nya Carnegiebryggeriet har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Nya Carnegiebryggeriet?

Nya Carnegiebryggeriet ligger på Ljusslingan 15, 120 64, Hammarby sjöstad.