Värme i vinterkylan

Fondue är från början en schweizisk rätt där man doppar brödbitar i smält ost. Namnet kommer från det franska verbet "fondre", vilket betyder "att smälta". Under åren har rätten utvecklats och idag använder man fondue till många fler ändamål. Man kokar ofta i buljong eller olja och man kan doppa kött, fisk, grönsaker och många andra råvaror.


Fonduebodens entré

Fondue är en klassisk vinterrätt och därför tänkte vi att det var passande att tipsa om Fondueboden (Vanadisvägen 42, Vasastan) som är den enda restaurangen i Stockholm som serverar rätten. Här finns allt ifrån skaldjursfondue (245), där råvarorna doppas i en hummerdoftande buljong, till den schweiziska ostfonduen som mättar även den hungrigaste av alla magar. Är man strategisk lämnar man plats för dessert. Fonduebodens Tobleronefondue (89) med marshmallows, maränger, frukt och vaniljglass bör inte missas. Är man den typiske köttälskaren så är La grande fondue (225) det självklara valet. Hängmörad biff, fläskfilé och kycklingfilé serveras tillsammans med sex olika såser, grönsaker och bakad potatis/pommes frites. Det är bara att äta så mycket du orkar, tar något slut så fyller den vänliga personalen snabbt på. Väldigt generöst.


Matsal


Fonduebodens lokaler är stämningsfullt inredda med vitmålade väggar och möbler i mörkt trä. Starkt inspirerat av de schweiziska Alperna. Varmt och mysigt. Perfekt att sitta med en gryta mellan dig och din dejt, men fungerar också bra med kompisgänget och familjen. Atmosfären är lugn och personalen återspeglar den varma stämningen.

Klicka här för mer information, bilder och tycka till om Fondueboden