Fondueboden

3,7
16 betyg
Fondue-restaurang
Hemsida
Instagram
Fondueboden
3,7
16 betyg
Hemsida
Instagram

Fondueboden vid Vanadisplan är lite som en schweizisk alpstuga mitt i stan – här står de rykande fonduegrytorna framme på bordet. Samla gänget för en helkväll och rör runt i kastruller med allt från klassisk ostfondue till smält Toblerone.

Fondueboden har funnits nära Sankt Eriksplan sedan 90-talet och är ett av få ställen i Stockholm som specialiserar sig på den klassiska 80-talstrenden fondue. I de varma små grytorna doppas allt från grönsaker till kött och ost - ett socialt sätt att äta som får ta gott om tid på sig eftersom allt tillagas av gästerna själva.

På menyn står bland annat den schweiziska ostfonduen med Gruyère och Emmentaler, men också kött, fisk och skaldjur som ställs fram tillsammans med olika tillbehör. Har man plats över för dessert så hittas Toblerone-fondue med vispgrädde, Cointreau och Cognac som serveras med säsongens frukter, maränger, marshmallows och glass.

Lokalen har bevarat stilen med mörka träbjälkar, rustika trämöbler, levande ljus och alpinspirerade detaljer som lyktor och klockor. Här finns även en bar där man kan sitta vid bardisken eller i en mormorssoffa och ta sig ett glas. Sommartid har restaurangen en trottoarservering där man kan äta i solen.

Föreslå ändringar

Recensioner av Fondueboden

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 mar 2023

Sjukt mysigt ställe. Gillar att man får fylla på maten om något börjar ta slut. Perfekt om man är ett större sällskap och äta middag på ett lite annorlunda sätt från det vanliga.

26 jan 2019 · Uppdaterad

Är verkligen inte såld på det här stället som alla andra jag känner är.
Går Långsamt att få i sig mat, är tråkigt och har dåligt med smaker.
Man kan väl börja med det enda positiva, gratis påfyllning av... Visa hela »

17 okt 2018

Soft ställe där vi får äta denna härliga (kött-)rätt till ett väldigt bra pris. Tyvärr inte speciellt bra pommes och ingen av såserna har imponerat särskilt mycket.

29 dec 2022

Alla rätt för mig!

27 dec 2014 · Uppdaterad

Det är inte det trendigaste stället, råvarorna är inte de bästa (långt ifrån faktiskt om jag ska vara ärlig), men helhetsupplevelsen i kombination med priset är grymt. Konceptet är extremt enkelt: välj vilken fondue (jag tar alltid kött)... Visa hela »

5 sep 2019

En klassisk trea, man behöver köpa in sig på konceptet här. Det är balja på bordet och varsitt spett till alla kring bordet, servicen gör sitt bästa. Se till att ha gott om tid när ni går hit, det är ingen snabbmat. Enkla tillbehör som e... Visa hela »

4 mar 2019 · Uppdaterad

Lunchmenyn statisk och blir snabbt tråkig i längden. Betydligt mer känd för sin fondue på kvällarna. Kött-, Fisk-, Ostfondue. Se dock till att ha plats för Toblerone-fonduen till efterrätt! Stället känns lite som en tysk ölstuga. Mör... Visa hela »

2 jul 2019

Jag gillar det här med att själv laga maten. Det blir lite personligt och mysigt på nåt sätt. Har varit har en gång innan och då minns jag att jag var supernöjd med allt. Denna gång... Inte lika impad. Notera att det var ungefär 7 år sen j... Visa hela »

29 maj 2015

Jäkligt mysigt och generöst med mat. En lite annorlunda upplevelse som gör restaurangbesöket lite mer intressant. Efterrätten, chokladfondue med färsk frukt, får inte missas.

7 jan 2016

Mysigt och livligt ställe med god mat och fantastisk service.
Man väljer fisk eller kötträtt (vi tog kött) så får man pommes eller bakad potatis till detta. Med tillkommer och 6-7 olika såser som smakade kanongott. Servicen är riktigt bra och så... Visa hela »

23 mar 2019

Jag har varit här två gånger, med ungefär 5 års intervall. För min del är det en stark trea med tanke på de stora portionerna (som inkluderar påfyllning) vilket ger valuta för pengarna. Maten är kanske inte det smakrikaste som jag ätit... Visa hela »

20 aug 2018

Varit här flera gånger och det är en mysig upplevelse att foundua tillsammans. Har bara prövat deras fisk och skaldjur och har alltid varit nöjd och väldigt mätt när jag gått därifrån. Ett ställe jag lätt kommer att komma tillvaka t... Visa hela »

26 nov 2021

I used to love going to this place but not anymore as I have experienced horrible interaction from the owner himself .
We enjoyed a nice dinner when the owner suddenly takes our food and remove it to another table, without even asking or talking to us WHILE we were eating and still had drinks... Visa hela »

25 nov 2018

Fondue är ju en 70-talsrätt och denna restaurangen har inte uppdaterats sedan 70-talet. Men gillar man lite retro är det ju ett givet val. De bör ha en eloge för att inte falla för frestelsen är följa med trender och renovera. Kör 100% fondue orginal.

5 mar 2016

Her har vi en enkte skatt. Blir aldri besviken av service eller mat. Prisen er overkommelig og det er helt enkelt fantastisk atmosfäre.

3 dec 2017

Helt jävla fantastiskt! Mysig af och är sååå perfekt för större sällskap. Blir en så bra helhetsupplevelse och vi hade det fantastiskt trevligt! Glöm inte att testa choklad fonduen! 🤤